Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, mennyire korlátoz be...

Lányok, mennyire korlátoz be a világ, csak mert lány vagy?

Figyelt kérdés

Régebben vettem egy lego city szettet, mire furán nézett rám az eladó, látszott a szemében, hogy lány nem játszhat "fiús" játékkal.

Kocsikázni is szerettem öcsémmel. Sőt egy lány ismerősöm autók iránt érdeklődik.

Olyan fiút is ismerek, aki főként női előadókat hallgat, mint Radics Gigi, és ezért homoszexuálisnak állították be.

Aztán ott van, hogy lány baba rózsaszínben, fiú baba kékben. Más szín nem létezik? Zöld, piros, sárga...

Engem sose öltöztettek csak rózsaszínbe a szüleim, tesómat se csak kékbe.

Mennyire tapasztáljátok a világ lányos-fiús felosztását?

2023. okt. 26. 22:26
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

30#

Azóta megváltozott az előadók hozzá állása is. Régen simán elbeszélgettél velük, most meg már köszönni se köszön. Még vissza se.

Egyébként attól még hogy lehet venni, az nem azt jelenti hogy ne legyen valaki, aki emiatt nem normálisnak néz.

És nem, nem ál kérdés. Te azt tennél fel hasonló helyzetben, vagy honnan gondoltad?

2023. nov. 12. 20:50
 32/35 anonim ***** válasza:
83%
Nekem még lesz gondom vele amúgy, mert nem épp nőies szakmám van, targoncás vagyok. De van, ahol nőket nem vesznek fel targoncára.
2023. nov. 12. 23:29
 33/35 anonim ***** válasza:
75%

Semennyire nem korlátoz. Viszont azt el kell fogadnod, hogy bizony vannak mentális és fizikai különbségek a két nem közt. Én voltam katona is, most mezőgazdász vagyok.

Sokkal nagyobb bajnak tartom azt, hogy manapság a nők egy része abban látja a jövőt, hogy lenyomja a férfiakat, keménykedjenek és legyenek egyre kevésbé femininek. Kissé kifordult a feminizmus.

2023. nov. 13. 11:27
 34/35 A kérdező kommentje:

33#

Nem akarok uralkodni a férfi nem fölött. Viszont vannak előítéletek, sztereotípiák, amik fiúkra is érvényesek és el kéne őket törölni.

2023. nov. 13. 14:45
 35/35 anonim ***** válasza:
Miért kellene?
2023. nov. 16. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!