Sosem éreztétek még szűknek és korlátoltnak a világot? Ebben a világban ahol minden megmagyarázott és felfedezett.
Figyelt kérdés
Minap egy fura érzésem támadt, és elgondolkodtam ezen. Ha megválaszthatnád a világot ahol élsz az milyen lenne? Ha az életed kezdete előtt választhatnál egy világot hol élnél? Egyedül én érzem úgy hogy minél inkább ismerjük a minket körülvevő világot annál korlátoltabbak vagyunk? Nincs már több felfedezés, végtelen utazás, a lehetetlen legyőzése, ésatöbbi. Nyomasztó.2015. márc. 23. 19:01
1/15 anonim válasza:
Wow. :) Furcsa lehetsz. Nálam a furcsa az egy jó jelző.
2/15 anonim válasza:
Közelről sincs minden megmagyarázva és felfedezve.
3/15 A kérdező kommentje:
Ki ne szeretné megtenni azt ami amúgy lehetetlen vagy szabadabb lenni bárkinél, fura hogy így gyerekkorom legeslegvégére jött ki újra ez a kicsit szívszorongató érzés :D
2015. márc. 23. 19:24
4/15 anonim válasza:
a nyugalom és béke szigetén egyedül, betegségektől mentesen élnék, ha választhattam volna.
5/15 anonim válasza:
Még nagyon messze vagyunk attól hogy mindent tudjunk.
És jelenleg sokkal több lehetőség van felfedezéseket tenni mint korábban.
Ha még azt se látod milyen sok mindent nem tudunk akkor nagyon sok mindent nem tudsz.
6/15 A kérdező kommentje:
De tudom mennyi mindent nem ismerünk de nem úgy értettem. A nagy korok leáldoztak, a felfedezők beértek, bárhol vagy már képesek látni egy műhold segítségével akár. Nem teheted meg hogy csak úgy nekivágsz a tengernek vagy eljutsz a legtávolabbi helyekre. Vagyis megteheted de semmi jelentősége nem lesz. Úgy érzem túlságosan ismerjük a korlátaink és a világunk. Nem arra gondoltam hogy hogyan ismerjük a magmaréteget vagy a mars összetételét. Egy egyszerű példa: Ha a középkorban azt mondták neked hogy van egy aranysziget akkor kinevethetted de nem vehetted biztosra hogy nincs ott. Mára már minden kimerült egy átlagember számára. Ha nagyon össze kéne tömöríteni a mondanivalóm akkor azt mondanám hogy nem érzem a világ varázsát. Ez egy unalmas hely lett. Kényelmessé és unalmassá tettük.
2015. márc. 23. 23:13
7/15 A kérdező kommentje:
#novel
2015. márc. 23. 23:13
8/15 anonim válasza:
Nekem jó így. Örülök hogy nem kell a huggyal-szrral elöntött utcákon merengenem a pestises hullák közt, hogy vajon ottvan-e az az aranysziget, amiről a helyi kuruzslótól hallottam.
Csak azért írom ezt, mert úgy vettem ki a szövegedből, hogy negatívan tekintesz erre a mai kényelmes és unalmas világra.
9/15 A kérdező kommentje:
A kényelem még csak nem is lenne gond de unalmas. Mókuskerék az egész, a jövő történelemkönyvei üresek lesznek.
2015. márc. 24. 14:16
10/15 anonim válasza:
A világ egyetem hatalmas még sok lehetőség van.
És abba a korba amit le írsz az átlag embernek még kevesebb lehetősége volt. Szerinted egy jobbágynak mire volt lehetősége?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!