Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Sosem éreztétek még szűknek...

Sosem éreztétek még szűknek és korlátoltnak a világot? Ebben a világban ahol minden megmagyarázott és felfedezett.

Figyelt kérdés
Minap egy fura érzésem támadt, és elgondolkodtam ezen. Ha megválaszthatnád a világot ahol élsz az milyen lenne? Ha az életed kezdete előtt választhatnál egy világot hol élnél? Egyedül én érzem úgy hogy minél inkább ismerjük a minket körülvevő világot annál korlátoltabbak vagyunk? Nincs már több felfedezés, végtelen utazás, a lehetetlen legyőzése, ésatöbbi. Nyomasztó.

#világ #korlát #szabadságérzet
2015. márc. 23. 19:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Millió felfedezés áll mostanság is a küszöbön.

Végtelen utazást pedig tehetsz, ha van pénzed, felkészülsz akkor mehetsz a sarkvidékekre mint Amudsen, és láthatod a saját szemeddel ezeket a dolgokat. Mert persze, műholdról lenézhetek a szavannára, de azért más ott lenni élőben, és látni ahogyan a gepárd sprintel, vagy az oroszlánok vadásznak.

Az "üres történelemkönyv" szerintem a legjobb, ami történhet velünk. Persze, izgalmas olvasgatni a háborúkról, meg a járványokról, de megélni hidd el baromira nem olyan izgalmas. Bár Putyin és az USA sajnos nagyon igyekszik, hogy a 21. században se maradjunk nagyobb területre kiterjedő fegyveres konfliktus nélkül :(

2015. márc. 25. 09:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Értem mire gondolsz, de még rengeteg felfedeznivaló vár az emberiségre. A szűkebb környezetét úgy-ahogy már feltérképezte, de hol van ez még a minden megmagyarázásától... :)

Mivel egyre bonyolultabb műszereket hoz létre, egyre több olyan felfedezést tesz meg, amely új és új távlatokat nyit. Igaz, ezek némileg elvontabbak, mint egy új kontinens vagy sziget felfedezése volt anno, de éppen ezért sokkal izgalmasabbak is.

És akkor még azok a kérdések, amelyekre műszerekkel jelenleg nem lehet választ adni - talán a még távolabbi jövő kutatási/felfedezési alapanyaga lesz majd.

2015. márc. 27. 10:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Mért nem gondol senki az űr felfedezésére?

Valoszínű semmivel se tűnt annak idején jobban elképzelhetőnek hogy a föld nem lapos.

2015. márc. 27. 14:29
 14/15 anonim ***** válasza:

El kéne szakadni a monitortól.

A valódi világ a maga fizikai valójában sokkal színesebb annál amit leírsz. Menj át viharban a szomszéd faluba gyalog, és rájössz...

2015. ápr. 7. 15:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Faluban élek, utazgatni is szoktam ésatöbbi, de kösz hogy élettelennek tartasz. Rajongok az univerzum hatalmas méreteiért és minden epic dologért, ez nálam ilyen hóbort. Valószínűleg emiatt érzem ezt is. Semmi különösen epikus dolog nem történik velem, még repülőt sem láttam felszállni soha, pedig nekem még az is epic lenne. Valahogy sikerül elkerülnöm minden igazán izgalmas dolgot. Kergettek már Quaddal is mikor haverral megrongáltunk egy méhkaptárat, de ez sem ugyanaz mint amire gondolok.
2015. ápr. 8. 18:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!