Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, mennyire korlátoz be...

Lányok, mennyire korlátoz be a világ, csak mert lány vagy?

Figyelt kérdés

Régebben vettem egy lego city szettet, mire furán nézett rám az eladó, látszott a szemében, hogy lány nem játszhat "fiús" játékkal.

Kocsikázni is szerettem öcsémmel. Sőt egy lány ismerősöm autók iránt érdeklődik.

Olyan fiút is ismerek, aki főként női előadókat hallgat, mint Radics Gigi, és ezért homoszexuálisnak állították be.

Aztán ott van, hogy lány baba rózsaszínben, fiú baba kékben. Más szín nem létezik? Zöld, piros, sárga...

Engem sose öltöztettek csak rózsaszínbe a szüleim, tesómat se csak kékbe.

Mennyire tapasztáljátok a világ lányos-fiús felosztását?

2023. okt. 26. 22:26
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
4# Egy lány eleve nem tud dugni. És általában van annyi esze a lányoknak, hogy nem akkor teszik, mikor akarják. És hallottál már olyat, hogy egy fiú visszautasította az ajánlatot? Nem? Talán mert ezt általában a fiúk kérdezik, és ha a lány akkor a fiú egyből igent mond. Ha a lány visszautasít, akkor a fiú meg van sértve, hogy csak jóképű, pénzes pasi kell a lánynak. Pedig általában csak nem akar a lány közös nemi életet.
2023. okt. 26. 22:59
 12/35 anonim ***** válasza:
86%

Sokszor férfi sportcipőt veszek, mert a hasonló női modell már túl keskeny a lábamra. 😅 Volt, hogy az eladó egy pillanatra megakadt, amikor kikértem egy ilyennek felpróbálni a párját, hogy jaa ez férfi cipő. Mondom, ja az. 😃

Nekem az autózás nagy szenvedélyem, szerintem függő is vagyok tőle. Vicces volt, amikor mostanság azt mondta nekem valaki, hogy amíg ki nem szálltam az autóból, azt hitte pasi vezet. Futár is voltam már, szerelgetni is szeretek, edzeni is járok (de nem csajos sportra). Igazából negatív élményem nem volt abból, hogy érdeklődésre pasisabb vagyok. Mondjuk külsőre nem vagyok az, csak sportos, és bár a hajam rövid, de nem fiús. Azt tapasztalom, hogy néhány ember nehezen lép túl a sztereotípiákon, a többség azonban csak csodálkozni szokott ezen-azon, de sokaknak tök normális, hogy nőként nem feltétlenül a nekünk szánt dolgok kötnek le.

2023. okt. 26. 23:04
 13/35 anonim ***** válasza:
53%

Semennyire és nem is értem a hozzád hasonló pihentagyúaknak a filozofálását ilyen "magasröptű" kérdéseken. Ennyire unalmas az életed hogy nincs jobb dolgod azon gondolkozni hogy mikor éri negatív attrocitás a nőket meg a férfiakat? Nekem a személyes véleményem hogy ha van egy határozott személyiséged akkor teljesen mindegy hogy férfi vagy nő vagy, akkor tudsz érvényesülni az életben és szintúgy, ha egy életképtelen / jellemtelen személy vagy akkor a nemedtől függetlenül alkalmatlan vagy az érvényesülésre (viszont pont az ilyen emberek keresik másban a hibát, nem saját magukban pl: jajj azért nem tudok érvényesülni mert nő vagyok, magyar vagyok, alacsony vagyok, kövér vagyok stb... mint pl amit te is teszel 🙂)

-19/L

2023. okt. 26. 23:06
 14/35 A kérdező kommentje:

13# Nem azért tettem ki a kérdést, mert kifogást keresek. Csupán érdekelt az emberek véleménye, mert láttam egy kérdést, ahol egy férfi szentül állította, hogy a nőknek könnyebb és sokan tagadták. Viszont én ezzel nem azt állítom, hogy valamelyik nemnek könnyebb lenne. Csupán felfigyeltem ilyen sztereotípiákra. Meg könyvet is olvastam erről a témáról.

És nem hárítom másra tudom hogy változnom kéne, de az még egy hosszú és nehéz feladat lesz. Nem a külső tényezők miatt, hanem a gátlásosságom miatt.

2023. okt. 26. 23:18
 15/35 anonim ***** válasza:
64%

Elég nőies nő vagyok de férfi filmeket nézek. Szeretem az akciófilmeket, thrillereket, lövöldözést, sci-fit és szeretek a filmekből idézni is. Telefonból is egyszínű feketét veszek ha lehet, ahogy tokból is vagy ha nem akkor sima átlátszót. A rózsaszínt nem vagyok hajlandó felvenni, minden más színt igen. Imádok az autópályán menni és a terepjáró a kedvenc autófajtám bár sajnos nekem nem az van. :(

Szerintem ha már a férfiak is kezdenek valamilyen szinten nőiesedni akkor egy nő is szerethet férfiasabb dolgokat.

2023. okt. 26. 23:25
 16/35 A kérdező kommentje:
Én se szeretek rózsaszínt hordani, szoknyát is csak ünnepekkor hordok, ahogy magas sarkút is. Általában farmert és pólót viselek, néha veszek fel blúzt is. És erre szoktam megkapni, hogy nem vagy nőies, olyan vagy mint egy fiú.
2023. okt. 26. 23:38
 17/35 anonim ***** válasza:
86%

Gyerekkoromban nagyon, később meg elkezdtem lesz.rni mások véleményét.

Nagyon fsza dolog ám ez a nemi sztereotipiásdi, egészen addig amíg rá nem jössz, hogy sosem fog kifejlődni az igazi, saját személyiséged addig, amíg ezekbe kapaszkodsz.

2023. okt. 27. 01:45
 18/35 anonim ***** válasza:
84%

Tapasztalom annyira, hogy látom, hogy jelen van a világban, de a saját életemben kevésbé, nem komoly szinteken. Hobbikra, érdeklődési körre nem szoktak beszólni, szerintem ezen már nagyjából túl vagyunk, így felnőttként már az sem téma, milyen színű ruháim vannak. Apukám tett múltkor olyan megjegyzést, hogy egy nő ne igyon már sört, mikor meséltem épp a programomat, de az is csak ennyi volt, nem kioktatás, meg mondjuk a felesége szerintem szokott sörözni nyáron vele együtt, szóval kb ennyire mondta komolyan.

De lehet tapasztalom többször, csak elengedem a fülem mellett, mert kb ennyire érdekel.

2023. okt. 27. 05:45
 19/35 anonim ***** válasza:
93%

Ilyen sztorim nekem is van; Amikor gyerek voltam, elmentünk apámmal egy játèkboltba. Vett nekem egy távirányítós kocsit. Az eladó ránèzett a játèkra,majd rám. "Neki lesz?" Igen- mondta apám. Az eladó elkezdett röhögni. Úgy röhögött,mintha a világ legjobb viccèt hallotta volna.

Most felnőtt korban az akvarisztika az egyik hobbim. Èszrevettem, hogy nem vesznek komolyan halas boltokban/tenyèsztők. Ha velem van a barátom, akkor neki beszèlnek. Jelzi hogy f1ngja sincs az egèszről, èn foglalkozok a dologgal, de akkor is neki mondjàk.

Valahogy felhozódott egy beszèlgetèsben a szűrő takarítás. Mondta a barátom hogy azt is èn csinálom, ő nem foglalkozik vele. A díszhal tenyèsztőnek olyan hitetlen feje volt, látszott rajta hogy alig bírja visszatartani a nevetèsèt..

2023. okt. 27. 07:25
 20/35 anonim ***** válasza:
67%
Kicsit se
2023. okt. 27. 07:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!