9-esre másik példa:
A politikusok folyamatosan triggerelik a magyar népet.
(Hergel, felhúz, felbosszant, kiakaszt, felb.sz.)
Pl. folyamatos migránsozással, Sorosozással, Brüsszelezéssel, háborúpártizással tartják folyamatosan magas, felfokozott érzelmi állapotban a választóikat, hogy ne lankadjon a figyelmük és ne forduljanak el a párttól unalmukban, mindig legyen téma, ami a párt mellett tartja őket.
Egy munkatársam megmutatta nekem az IKEA-s esetről szóló cikket (mikor lef*szozták a vásárlót), és én hőbörögtem neki arról egy sort, hogy mikor egyetem mellett vendéglátóztam, akkor mekkora büdös paraszt volt minden ötödik ember. Ő erre reagált úgy, hogy "ja, bocs, nem tudtam, hogy ez téged ennyire triggerel", szóval én így ismerkedtem meg ezzel a kifejezéssel.
Jelentésével most sem vagyok teljesen tisztában, azért háborús veterán nem vagyok, PTSD-m sincs szerintem (bár van pár helyzet, ami a mai napig él a fejemben), de a köznyelvben szerintem valami olyasmit jelent, hogy ami kivált belőled olyat, ami ott lapul a mélyben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!