Ha a pénz nem boldogit akkor miért vágyik rá olyan sok ember?
A nyomor sem boldogít.
Amúgy meg eszköz. Ha van, lehetőséget nyújt egy boldogabb életre. Önmegvalósítás, szabad választás akár munka akár bármi más (lakhely...) téren.
De nem a pénztől leszel boldog. Nincs a nyomdafestékben boldogság hormon.
De ha veszel belőle csokit, abban már van ;)
Szóval ha nincs, nincs időd keresni és megtalálni a boldogságot mert a létfenntartásra megy el az időd és az energiád.
De pénzre szerintem nem a boldogság miatt vágynak. Sokkal fontosabb nekik, hogy az önismeretük hiányából adódó önbizalom hiányt, önértékelési problémáikat látszat dolgokkal kompenzálják. Erre van szükségük, csak nagyon-nagyon kevés ember szeretne boldog lenni.
- Amihez egyébként egy szerényebb, un. középkategóriás fizetés is elég.
Első körben el kellene dönteni, mi okoz boldogságot.
Én úgy szoktam, hétvégén hátradőlök, és visszaemlékszem, mik voltak azok a pillanatok amikor önfeledten, igazán jól éreztem magam. Sokan szerintem meglepődnének ha megtennék.
A vasaló?
Vagy a 20 kilós aranyrúd, amivel jól eltángálnak minden nap?
Nem ,az anyagi javak max, akkor boldogítanak, ha kapcsolod őket. ha segítenek fejleszteni a kis életedet. Pl. adsz a gyermekednek egy olyan ajándékot aminek ő örül és hálás érte. Vagy a párodnak valamit amire régóta vágyott. Egy utazás, ahol csodálatos-szép élményekben lehet részed a pároddal. De ezek nem direktek, szerintem az ha vesz valaki magának egy telefont nem fogja boldoggá tenni. Maximum sikerélménye lesz.
De persze lehet hogy tévedek, mindenki magából indul ki...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!