Egyetértetek velem abban, hogy az emberek csak olyan dolgot csinálnak, vesznek részt vagy maradnak benne, ami nekik jó? Hasznos. Érdekük fűződik hozzá.

Van benne igazság, mindjárt ki is fejtem miért.
Nagyon sok ember csinál nagyon sok dolgot amihez nincs kedve, ilyen pl sokaknak a munka. Hosszútávom mégis jó nekik mert nem halnak éhen. Gondolom sokan erre azt mondanák hogy nem jó ez, mert nem szeretik csinálni de szerintem mégis jobb mint a semmi mert így legalább élnek és lehet jobb is.
Emellett sokan csinálnak olyan dolgot ami rövidtávon rossz, hosszútávon meg kifizetődik. Pl mi tartunk állatot, ha vágunk akkor általában viszünk a szomszédoknak is belőle, ami nem jó, mert veszteség. Hosszútávon viszont a szomszédtól is kapunk vissza valamit, legyen ez pl gyerekeknek játék, felvigyázás, ház körüli segítség stb.

Egy hasonló téma volt régen a Jóbarátok című sorozat egyik részében.
Arról vitatkoztak, hogy létezik-e önzetlen jócselekedet. "Phoebe" szerint, bármit teszel, abból valami hasznod származik. Pl. pénzt adsz a szegényeknek névtelenül, akkor jót tettél a lelkednek, örömöt szereztél vele saját magadnak.
+Én is végeztem önkéntes munkát. Ez elvileg önzetlen, gyakorlatilag viszont hasznom is lett belőle. Jól néz ki az önéletrajzban, új ismertség és beszédtéma ismerkedésnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!