Az embereknek miért van igényük extrém külsőre?
Kedves kérdező!
Csak annyi választ olvastam el a kérdésedre, amíg legörgettem a képernyő aljára, hogy leírjam neked a kérdéseddel (és a veled) kapcsolatos meglátásaimat:
A "két lábon járó sztereotip ember archetípusa" vagy.
Ízlelgesd jól ezt a mondatomat, és ha nem érted, az azért van, mert azt sem tudod, hogy a tetoválás, a piercing, és a hajfestés is több ezer évvel ezelőtt lett "divat" (sok helyen rituálé), és azóta is az maradt bizonyos embereknél, akik kedvelik az önkifejezés ezen formáit, vagy valamelyiket ezekből (még milliónyi ilyen van).
Valószínűleg az is újdonság lesz a számodra -a kulturális ismereteid botrányos hiányosságának betudhatóan-, hogy ékszereket (köztük a piercingnek számító fülbevalót) is férfiak hordtak először, ahogy nadrágot is, és még sorolhatnám napestig a számodra "érdekes" dolgokat, amikben semmi érdekesség nincs a tanult és művelt emberek számára, számukra ez csak ismeret, csak tudás.
Olyan kérdést tettél fel kedves kérdező, ami teljesen szubjektív, teljesen ízlésbeli kérdés.
És mivel ízlésbeli dolgokról csak az ostoba emberek vitatkoznak, éppen ezért én csupán a fenti soraimmal búcsúzom tőled (és az ostoba kérdésedtől).
👋👋👋
BoxerBoi - amit írsz, az egy példa a felszínes látásmódra, melyet valószínűsíthetően céllal terjesztett el a jelenkori tömegmédia!
A valóság pedig az, hogy az extrém külsőt ízlésesnek elbíráló emberek nem veszik (vagy nem akarják figyelembe venni) azt a tényt, hogy az ilyesmi egy rejtett agressziót jelent a többi emberrel szemben. Az emberi test összebarmolásában ugyanis semmi ízléses dolog nincs, hisz épen az ízlés hiányára utal az ilyesmi!
A szépségnek ugyanis vannak általános és egyéni megítéléstől független kritériumai. Az értelmetlen mutilációnak számító tetoválás, stb. nem elfogadható a kulturáltabb emberek szemében, mert az önkifejezésnek vannak alkalmasabb formái is, pl. öltözködés, kitűzők, ékszerek, stb. viselete. A tetoválások és egyéb testmódosítások mindig is az aljanépség megkülönböztető jegyeinek számítottak a fejlettebb kultúrákban.
De értsd már meg hogy ízlés dolga hogy szerinted “összebarmolás”… :D
Szerintem pl egy minőségi tetoválás igenis szép és jól mutat. (Nekem nincs egyetlen tetkóm se)
Vagy pl a nők nagy részének van fülbevalója. Az is értelmetlen módosítása a testnek? :D
Lényegében a füllyukasztás egy határeset, de ez annyira csekély testmódosítás, hogy nem érdemes vele különösebben foglalkozni, hisz akár el is tüntethető. Azt pedig már nem tudom ésszel felérni, hogy miért tágítják szét valakik a fülcimpájukat. Számomra ez idegenszerű látványt és undorító benyomást kelt.
Amúgy a tetoválás egy nagy kiterjedésű bőrroncsolást okoz, ami már kifejezetten durva dolog és egészségtelen. Az egészséges bőr látványa mindig szebb!
Számukra meg nem undorító, ilyen egyszerű.
Neked szebb a sima bőr látványa, ez tök oké. Másnak meg szebb ha van rakta tetkó.
"A valóság pedig az, hogy az extrém külsőt ízlésesnek elbíráló emberek nem veszik (vagy nem akarják figyelembe venni) azt a tényt, hogy az ilyesmi egy rejtett agressziót jelent a többi emberrel szemben."
Tehát akkor te félsz a tetovált emberektől?
#26 (16:49) - inkább csak undorodom az olyan sekélyes lelkivilágú emberektől, akik "trendinek" tartják a tetoválást.
Viszont ennek a divatnak a széles körű elterjedése már tényleg félelmet kelt bennem!
45F
:-(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!