Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen frusztrált,...

Miért ilyen frusztrált, besavanyodott, megkeseredett nép lett…a magyarok többsége szerinted?

Figyelt kérdés
Mindenhol ilyen emberekkel találkozom. Szinte nincsen nap, hogy ne próbálnák rám is rám akasztani ezt a hangulatot.
2023. aug. 6. 09:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%

Egyrészt nem kell olyan emberekkel kommunikálni akik azt írják: “oszt”.

Másrészt azért mert ha 50 éves leszek vagy 60 akkor lesz mondjuk nyugdíjam.

Miért lennék egyedül?

Osztrák párom van. :)

2023. aug. 6. 10:11
 12/35 anonim ***** válasza:
78%

#3:

Örülök hogy neked sikerült lelépni otthonról, de az emberek nagy többsége nem igazán tud. És nem azért mert h*lyék!

Van egy 2019-es KSH statisztika, hogy a "18–34 éves magyarok 62 százaléka még nem hagyta el a szülői házat, szemben a 2005. évi 50 százalékkal. (link)"

Tavaly volt népszámlálás majd ősszel kijönnek az új adatok, de azok sem lesznek fényesebbek!

Ha valakinek nincs párkapcsolata, akkor az esetek többségében kénytelen a szüleivel lakni.

Egy kivétel ez alól ha olyan szakmája van amit jelenleg jól megfizetnek (Pl orvos, jogász, IT zseni, mérnök stb).

De a nagy átlag nem keres annyit amiből egy kisebb albérletet fenn tudna tartani egyedül pl Budapesten. Albérlet, rezsi, kaja, stb ami az alap létszükséglethez kell. Lakást venni bérből fizetésből segítség és hitelek nélkül álom kategória.

Minden ember munkájára szükség van, nem lehet mindenki programozó, ügyvéd stb (összeomlana a társadalom ha mindenki egyetemet végzett lenne).

Csak az a baj hogy az átlag munkákat nem fizetik meg!

Sosem szabad lenézni senkit azért mert otthon él.

Sokan szabadulnának otthonról csak nem tudnak!

Az meg a legkönnyebb ha valaki ingatlant örököl vagy beköltözik a párja mellé, és már el is van intézve a lakhatása.

[link]

2023. aug. 6. 10:24
 13/35 anonim ***** válasza:
0%

12-es:

Én otthon is külön éltem a szüleimtől Pesten.

19 éves korom óta élek egyedül nagyjából nulla szülői segítséggel.

Hagyjuk már ezeket a dumákat,hogy nem hagyja el a szülői házat…

Miért nem?

Miért nem akarnak önállósodni?

Senki nem veszi a kezébe a saját életét csak várja,hogy olcsóbbak legyenek az albérletek.

Nem lesznek.

Akkor?

Otthon fogsz dekkolni 30 évet?

A megoldáson kellene gondolkodni nem állandóan nyafogni.

Amúgy meg marha egyszerű kijönni külföldre.

Nekem sem volt párkapcsolatom akkor még.

Egy lyukban éltem 1 éven keresztül ahol a lépcső is levolt szakadva.

Semmim nem volt.

Egy tányérom nem volt itt kint.

Szép lassan mindenem meglett.

Építkezni kell nem állandóan magunkat sajnáltatni.

Én pl soha nem mondtam el senkinek,hogy hogyan indultam itt kint mert szégyelltem.

Nem mint mások ahogy telekürtölik a sz*rjukkal a várost.

Nem szégyen ez?

De az.

2023. aug. 6. 10:31
 14/35 anonim ***** válasza:
10%

"Másrészt azért mert ha 50 éves leszek vagy 60 akkor lesz mondjuk nyugdíjam.

Miért lennék egyedül?

Osztrák párom van. :)"

Oszt?

Majd te mondod meg mit kell vagy mit nem, bárkinek nem?

A nyugdíjtól megnyugszol? (Nyugi-Díj LOL)

Osztrák a párod? Oszt-Rák?

Sokáig én is fostam, hogy jaj nem lesz melóm meg nem lesz nyugdijam meg pénzem, ma már nem érdekel!

Van egy rakás végzettségem, meg sokmindenhez értek is, és bármikor találok munkát akár olyat ami érdekel vagy olyat is ami nem de valamivel csak el kell ütni az időt néha.

A kérdés leginkább az, hogy választasz, vagy alkalmazkodsz?

Vannak dolgok amik nem választhatóak, pl: családod, anyád, apád, gyereked, gyerekkorod stb. Bármi más pótolható!

"Árcédula vagy márka" nem egyenlő "Érték"!

2023. aug. 6. 10:43
 15/35 anonim ***** válasza:
45%

Rendben 14-es.

Veled én nem beszélek mert nem ütöd meg a szintet.

Sok sikert. :)

2023. aug. 6. 10:46
 16/35 anonim ***** válasza:
13%

Ahhoz nem kell elhagyni a szülői házat, hogy ne lógj otthon, csak kevesebbet kell otthonlenni :)

Ha valakinek van élete (tevékenységei, munkái, baráti köre, hobbija, pénze stb) akkor még ha a "szülői házba él" akkor is alig van otthon, vagy max aludni jár haza.

"Építkezni kell nem állandóan magunkat sajnáltatni."

Épitkezhetzs te, harácsolhatsz, nem rakják a fejed alá, és a végén csak az élmények maradnak, de ha demenciás leszel akkor még az se, max azok akik még akkor is törődnek veled!

Különben az otthonban is EGYEDÜL leszel!

2023. aug. 6. 10:49
 17/35 anonim ***** válasza:
1%
15 Np, menekülj csak :)
2023. aug. 6. 10:50
 18/35 A kérdező kommentje:

6 - Totál igaz.

7 - Teljesen rám ragasztják az idiótak.

8 - Szerintem pont ez az egyik baj a magyarokkal. Egyből el kell kezdeni sértegetni a másikat, mert ettől érzik magukat valakinek. :) Ha ez kell a boldogsághoz, hát megadom. :)

Egyébként tetszik a hozzáállásod. Javarészt egyetértek vele, kivéve a szegénysêggel kapcsolatos részt. Valóban rengeteg ember van a boltokban mindenhol, de rengeteg embert pedig nem látunk sehol..mert nem mennek boltba csak ritkán és nem járnak ajtóval. Effektíve sokkal több ember van, mint amit mi látunk az üzletekben pénzt költeni. De itt az én példám. Munkahelyemen olyan termékeket lehet vásárolni, ami luxuscikknek számít. Mégis kint áll a sor, annyira viszik. Mintha csak nekem emelkedett volna a rezsim, meg a megélhetésem ára, másnak nem.

2023. aug. 6. 11:34
 19/35 anonim ***** válasza:
0%

Butaság.

Nem mindenki az.

Olvastam pár külföldi fórumot, aljasabbak mint a magyarok. :)

2023. aug. 6. 12:07
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

Nem aljasságról van szó hanem a pesszimizmusról és a más emberek hangulatának lehúzásáról.

Szövegértelmezés!

2023. aug. 6. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!