Miért gond, hogy ötvenöt évesen fiatalosan öltözködök?
30!
Valóban. Igaz, egyikük sincs shortban és harisnyával, se félcombig érő szoknyában
Én most hallom először, hogy a fiatalok szerint 50 év felett tilos a sportcipő meg az ujjatlan felső.
Kedves húszévesek! Áruljátok már el, hogy akkor mégis mit hordjon egy ötvenéves szerintetek?
Szerintem nem a kor számít, hanem, hogy tisztában legyünk vele, mi áll jól nekünk és mi az ami nem előnyös ám! Emellett mi az amit szeretünk, miben érezzük jól magunkat, tudjuk miben vagyunk önazonosak. A fent említett negatív példák sora szerintem nem azért kirívó mert X évesen veszi fel az illető, hanem mert olyat erőltet magára, ami nem áll jól neki, nem a saját stílusa, nem önmagát adja vele hanem másnak akar látszani, mint aki valójában, S így válik erőltetetté.
Szerintem nincs arra szabály, hogy ki hány évesen mit vehet fel. De legyen némi önismeretünk kívül -belül, hogy ne váljunk a külvilág szemében bohóccá.
53 éves nő vagyok. Biciklizem, zornázni járok. Sportcipő, zumba ruha stb. alap, ha kirándulni megyünk, szintén. Mivel izmos lábam van, jól áll nekem a miniszoknya, miniruha, fel is veszem ha olyan rá az alkalom. De a dekoltázsomat már én is elfedem, hisz ráncosabb már, nem szép, nem szeretném mutogatni. Ha megtetszik valamelyik ruhadarab, nem azt nézem, hogy a fiatalok hordják -e vagy az idősebbek, hanem, hogy nekem előnyös vagy sem. Önmagammal szemben pedig elég kritikus vagyok.
Én azt mondom, mindenki viseljen amit szeretne, csak fejlessze hozzá az önértékelés ez, legyen reális önképe.
De sokan leakadtak a sportcipőnél🤣
Nyilván nem azzal van a baj
Bár én 34 vagyok, de érezhetően oldódott a gyomrombam a csomó, mikor rájöttem, hogy senkinek nem kell megfelelnem. Ezek csak szövetek, nem rohadt mindegy, ki mit vesz fel? Gyerekként sem értettem, hogy nevessük ki a dagadtat, mert feszül rajta valami.
Komolyan mondom, a Quelle katalógusból hozott bölcsességekkel akarnak mások lenézni embereket. Mi értelme?
Nekem volt egy kolléganőm, 2 évvel volt fiatalabb nálam. De úgy öltözködött (meg ítélkezett), mint egy sztereotipikusan 50-es nő, ami azért volt poén, mert a valóban 50-es kolléganők mosolygósabbak, fittebbek, fiatalosabbak voltak nála. Na de ő volt az, aki a 30. szülinapom előtt felhozta, hogy mennyi idő lesz vajon, mire beforr a fülemben a lyuk. Fogalmam sem volt, mire gondol, megkérdeztem, erre, "hát 30 évesen csak nem lesz piercing (helix, forward helix) a füledben". Totál lefagytam, hogy miii? Ez szabály?
De szintén korombeli ismerős mondta, hogy gyerekes vagyok, mert Nesquik golyókat reggelizek.
Úgyhogy én feladtam. Most görcsben éljem le az egy kis életemet, azon rettegve, hogy kinek nem tetszik rajtam valami? Intézzék le magukban. Ahogy mondják, "that sounds like a YOU problem".
Mellesleg a legtöbb fejcsóválást korombeliek osztogatják, akiktől bátorítást kaptam, azok pont az 50-es (anyum korosztálya) és idősebb nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!