Miért mondják, hogy a magabiztosság vonzó, és ha ezt nem szeded magadra, nem találsz parnert?
Azok nem egészséges kapcsolatok (definíció szerint)
Én magabiztos vagyok és a párom is az. Persze emberek vagyunk, vannak néha bizonytalanságok is, de nem az az alaphelyzet.
A magabiztosak nagyobb valoszinuseggel életképesebbek is. Mert van mire magabiztosnak lenni, az önbizalomnak ugyanis háttere van, valamibol adódik.
Interjukon is figyelik aki nyugodtan ül es tárgyal az tenyleg tudhat vmit ellenben azzal aki feszeng es lerágja a körmét hogy megfelel e mert az mögött lehet meg tudás nincs.
A folytonos bizonytalanság megterhelő lehet a másik félnek. Az hogy lelkileg támogasson és biztasson, akárhányszor nem hiszel magadban. Egyúttal ijesztő lehet hogy olyan emberrel legyen együtt aki még magát sem szereti igazán, nem láttja a saját értékeit. Vagy az hogy nem fejezi ki magát eléggé, könnyen felad, megfutamodik.
Van olyan hogy valaki tényleg valamilyen tudás hiánya miatt bizonytalan (mint amit 3as mondott) de sokszor csak annyiban van a hiba hogy valaki könnyen feladja ilyen "nekem úgyse menne" indokokkal, ahelyett hogy elhatározná magát, dolgozna magán egy kicsit.
A magabiztosság meglátszik a kiálláson, visszaköszön az illető kisugárzásán is, és sokkal komfortosabb, kellemesebb is ilyen ember társaságában létezni, lenni, mint olyanéban, aki szorong, nem hisz/bízik önmagában (eléggé) és bizonytalan. És ezt úgy mondom, hogy én sajnos az utóbbiba tartozom alapjáraton, bár nem mindig látszik meg, legalábbis a visszajelzésekből kiindulva.
Az elesettség és gyámoltalanság jelzőkbe kapaszkodva; többeket pont, hogy ezek tulajdonságok idegesítenek igazán, és nem tudják ezeket (kellően) tolerálni, jól kezelni, nem tudnak kellő empátiával és türelemmel feléjük fordulni. Ezekből pedig -sajnos- borítékolhatóan erednek (majd) konfliktusok.
Párkeresésnél, párkapcsolatban pedig egy szorongó, bizonytalan ember megterhelő, "sok" lehet a másik félnek. Ilyen embernek -általában- sokkal több figyelemre, biztatásara, támogatásra és lelkizésre van/lehet szüksége, és ezt nem mindenki tudja kellően megadni neki, vagy épp, nincs rá kellő ereje, energiája, valamint egy ponton túl ez az egész fárasztó, akár nyomasztó is lehet a nem szorongó félnek.
Én igazából ezek miatt sem szeretnék párkapcsolatot még egy darabig; tudom, hogy a bennem lévő szorongás, agyalás, bizonytalankodás nekem sem tesz jót, a potenciális barátomnak pedig még annyira sem tenne. Szóval először szeretném ezeket rendbe tenni, egyszer 's mindenkorra, aztán jöhet a többi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!