Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják, hogy a magabizt...

Miért mondják, hogy a magabiztosság vonzó, és ha ezt nem szeded magadra, nem találsz parnert?

Figyelt kérdés
Miközben csomó ember pont azvelesettségével, gyámoltalanságával lehet vonzó (férfi és nő is), van egy csomó ember, aki szívesen megmentő stb. Mindenkinek van helye a Nap alatt. Ti milyenek vagytok?
2023. júl. 30. 10:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10: igen, tetszik ez a kérdésed, jogos. Lehet, hogy örökké nem. Persze lehet, hogy igen, ha mindkettejüknek megfelel ez a párkapcsolati dinamika, akkor tarthat örökké. Sokan vannak, saját meglátásom szerint kevés kivételtől eltekintve mindenki, akik a beteg kapcsolódást szeretik, keresik. Sok ember élete végéig alkoholfüggő marad, sok ember pedig életük végéig mellettük marad, mert ez számukra az a kapcsolati forma, amiben élni tudnak. Ezen változtatni nagy erő kell, ami szerintem a legtöbb emberben nincs meg. A változást nem úgy értem, hogy a partnert cseréli le egy másikra. Hanem saját magán változtat.

Lehet, hogy úgy van, ahogy írsz, egy idő után már nem lesz vonzó az eredeti felállás és a kapcsolat megszűnik létezni. Ami megtörténhet egészséges emberek között is, nevezetesen hogy a másik már nem vonzó egy idő után.

2023. júl. 30. 14:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Senki sem mondta hogy a magabiztos emberek nem tévednek,hibáznak, inganak meg bizonyos helyzetekben. Ők is megteszik, és nekik is szűkség van lelki támogatásra az életükben. Csak a mennyiség a nem mindegy. Ahogy te mondtad egy szardarabnak érzed magad melletük. A te esetedben mindennapos meló lenne a lelki támogatás, ami megterhelő egy olyan embernek aki csak boldogan akar élni a párjával. A másik tényező hogy mennyire vagy te hajlandó együttműködni, esetleg talán lassanként te magad is változni? Ha azt mondanák hogy életem hátralévő részében lelki támogatást kéne nyújtanom valakinek, aki a normáltól többszöresen igényli, és aki nem biztos hogy tudja viszonozni mert azzal van elfoglalva hogy elhigyje hogy ő nem egy szardarab, akkor egy idő után engem is leépítene.
2023. júl. 30. 15:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Igen, jól írod. Egyetértek, a mérték nem mindegy. Valakinek én sok lennék, vagy épp kevés. Mennyire vagyok hajlandó? Van ennek objektív mércéje? Mint ahogy a magabiztosságnak sincs? Neked talán túl sok lenne az, amennyire engem támogatni kellene. Másnak viszont én voltam a támogatója. Mondták már rám azt is, hogy életképtelen vagyok, más túlságosan önállónak lát. Én nem látom magam szélsőségesen se ilyennek, se olyannak.
2023. júl. 30. 15:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Az már viszont pozitívum ha te is nyújtasz támogatást. Abban az esetben a másik fél számára "visszatöltöd" amit "leszivtál" belőle. (Hát ezt nem tudom megfogalmazni de azért remélem érted :D) és még talán téged is feltölthet az ha látod hogy boldoggá tudod tenni.

A mennyire lennél hajlandó résznél arra gondoltam hogy te amúgy szeretnél e változni, ezért képes lennél e lépéseket tenni. Vagy nem mersz/szeretnél, és így akarsz maradni, így "jó" neked. Mert ehhez sok erő kell és nagy elhatározás, ha ezek kicsik akkor nem fog menni.

Nem arra gondoltam hogy ne lennél önnálló, hanem ha kapcsolatba lennénk akkor az életem része lennél, ezért támogatnom kell/támogatni akarnálak téged, mert nekem sem lenne jó ha azt látom bizonytalan vagy, nem hiszel magadban.

2023. júl. 30. 15:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Te melyik vagy/lennél alapvetően? Azt érzi az ember.
2023. aug. 2. 10:25
 16/17 A kérdező kommentje:
Akinek kevés van.
2023. aug. 2. 20:20
 17/17 anonim ***** válasza:
9# kérdező: pont ezért zavar téged a nagyon magabiztos ember mert te nem vagy az, ezért is való neked inkább olyan aki te vagy.. ennyit erről, énis magabiztos embert akarok magam mellé mert volt már dolgom az ellenkezőjével és egyszerűen szánalmasnak találtam hogy idősebb létére fele annyit se ért el az éleben (és önmagában is persze mint én) férfiről van szó, és az is igaz hogy a magabiztos férfi aki gyámoltalan nőt keres, egyáltalán nem egészséges, egó növelésnek használják
2023. aug. 26. 18:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!