Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek nálunk sokan...

Szerintetek nálunk sokan vannak olyan konzervatívabb felfogásúak, akik szeretnek tízes, húszas, harmincas éveikben járva egymással inkább magázódni?

Figyelt kérdés
Előrebocsátom, én tegezős vagyok nemcsak itt, hanem élőben is, saját korosztályommal meg a fiatalabbakkal automatikusan (én 37/N), semmilyen helyzetben semmi problémám nem volt belőle és igazság szerint az ismeretségi körömben is mindenki tegeződik. Most vegyük le a klasszikusan emlegetett hivatalos helyzeteket, de nekem furcsa lenne, ha két egymást nem ismerő sportoló huszonéves csaj a futópályán magázódna egymással, vagy két harmincas focidrukker a lelátón magázódna. Egyébként nincs bajom a magázódással és nem "tiltanám be", csak széles körben használom a tegeződést és nem sértődök meg azon, ha ismeretlenek (akár idősebbek) engem tegeznek (persze ha magáznak azon sem akadok ki). Itt is kérdezte valaki, hogy baj-e, ha ő fiatalon is inkább magázódik. Bajnak semmiképpen sem baj, ha ő ilyen körökben szeret mozogni ahol ez szokás, akkor magázódjon velük nyugodtan. Szerintem ez (kissé erőltetett) modorosság, nem a múlt században vagyunk és nem is kell azt visszahozni. Szóval ki hogy gondolja, inkább divatosabb a tegeződés fiatalok közt vagy ez egyáltalán nem alap, és ilyen idősen is inkább magázódni kéne egymással ismeretlenül?
2023. júl. 10. 14:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9: az angolban nincsen tegeződés/magázódás, innentől kezdve nem volt mit átvenni az amerikaiaktól.

Érthetetlen, hogy miért kell minden nyelvi változásb belemagyarázni, hogy angolból vettük át, amikor ennek semmi alapja nincs, vagy éppen olyan dologról van szó, amely jóval régebb óta jelen van.

Pl. egy 1420 körüli kifejezésjegyzék, amit egy Magyarországon tanuló német diák írt, sok olyan helyzetet leírt, ahol ma magázódnánk tipikusan, mégis tegezve szerepel.

[link]

2023. júl. 10. 15:21
 12/15 anonim ***** válasza:
Huszonéves vagyok, elsőre mindenkit magázok mert így udvarias. Sokszor felajánlják hogy tegeződjünk így tegeződünk. Engem így neveltek.
2023. júl. 10. 15:58
 13/15 anonim ***** válasza:
27%

12-es, de nem sértődsz meg, ha tegeznek, mert olyan tizen(!)éves is volt már aki kikérte magának, hogy én őt milyen alapon tegezem. Hát így, egyszerűen, kisfiam.

Amúgy 40/F, és a korosztályommal meg attól lefelé simán pertuzok mindenkivel. Néhány karót nyelt egyeden kívül semmi probléma nem volt ebből.

2023. júl. 10. 16:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem jellemző. Én magam inkább magázódós vagyok, de ha kell, hajlok a tegeződésre is, de nem szívesen. (F41)
2023. júl. 10. 17:47
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem konzervativizmus. Simán csak mi esik jól. Nálam úgy átlagemberekkel nincs különbség magázás meg tegezés közt, sőt, igazából úgy érzem, az erőltetett tegeződés olyan bizalmaskodó.

Hivatalos helyen mindenképpen a magázódást választom, nekem pl nem tetszene, ha a velem egyidős otp ügyintéző vagy fogorvos letegezne, hogy nézzük, mi a helyzet.

35N

2023. júl. 10. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!