Szerintetek nálunk sokan vannak olyan konzervatívabb felfogásúak, akik szeretnek tízes, húszas, harmincas éveikben járva egymással inkább magázódni?
#9: az angolban nincsen tegeződés/magázódás, innentől kezdve nem volt mit átvenni az amerikaiaktól.
Érthetetlen, hogy miért kell minden nyelvi változásb belemagyarázni, hogy angolból vettük át, amikor ennek semmi alapja nincs, vagy éppen olyan dologról van szó, amely jóval régebb óta jelen van.
Pl. egy 1420 körüli kifejezésjegyzék, amit egy Magyarországon tanuló német diák írt, sok olyan helyzetet leírt, ahol ma magázódnánk tipikusan, mégis tegezve szerepel.
12-es, de nem sértődsz meg, ha tegeznek, mert olyan tizen(!)éves is volt már aki kikérte magának, hogy én őt milyen alapon tegezem. Hát így, egyszerűen, kisfiam.
Amúgy 40/F, és a korosztályommal meg attól lefelé simán pertuzok mindenkivel. Néhány karót nyelt egyeden kívül semmi probléma nem volt ebből.
Szerintem ez nem konzervativizmus. Simán csak mi esik jól. Nálam úgy átlagemberekkel nincs különbség magázás meg tegezés közt, sőt, igazából úgy érzem, az erőltetett tegeződés olyan bizalmaskodó.
Hivatalos helyen mindenképpen a magázódást választom, nekem pl nem tetszene, ha a velem egyidős otp ügyintéző vagy fogorvos letegezne, hogy nézzük, mi a helyzet.
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!