Gáz, hogy magázok egy velem egykorú harmincas nőt?
Szerintem nem.
Attól függ, hogy milyen szituációról van szó. Hivatalos környezetben szerintem a magázódás tisztelet teljesebb. Persze ha az adott fél felajánlja a tegeződés lehetőségét az megint más.
Alapvető emberi tiszteletet mindenkinek megadok függetlenül kortól és pozíciótól. Főleg ha nem ismerem az illetőt.
Persze ez visszafelé is működik, ugyan azt a tiszteletet amit (vagyis kéne működnie) másnak mint ember megadok el is várhatom. Aztán ha az adott személytől nem kapom vissza a minimumot sem az már megint más lapra tartozik.
Megteheted persze. Nincs ezzel baj. Nekem viszont lényegesebb könnyebb úgy élnem, hogy nem várok el semmit. Ahol nincs elvárás, ott csalódás sincs. Nekem nem alapvető a tisztelet. Olyan agresszívnek tartom a kötelező tiszteletet. "Tisztelj, mert az anyád vagyok, mert a tanárod vagyok, stb ..." Jogom van az érzéseimhez. Inkább a bizalom az első amit megadok. Mert anélkül viszont nem igazán lehet élni. Ha nem bízunk soha senkiben. Csak magamnak szeretnék megfelelni, meg szimpi lenni.
Elkanyarodtam nagyon. De igen, én gáznak tartom a korombelit magázni. Manírnak tartom. De elfogadom, hogy más meg mást gondol.
Persze ez teljesen érthető. Nekem ténylegesen egyszerűbb előbb megadnom a tiszteletet majd utána a bizalmat. Szerintem az fájdalmasabb ha az ember a bizalmát veszti el a másik emberben mintsem a tiszteletét.
Ettől függetlenül örültem az érdekes eszmecserének.
A kérdésre visszatérve nem gáz de mindenképp helyzet és szituáció függő.
Milyen viszonyban vagy vele? Mert ha pl ügyfeled, üzleti partnered, orvosod, vagy mondjuk te vagy az ügyfél, akkor teljesen normális magázódni.
Más esetekben nekem fura lenne egy velem egyidossel magázódni, meg alapvetően is inkább tegezodni szeretek, de vannak helyzetek, ahol egyszerűen nem illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!