Mi lehet az oka, hogy egy harmincas évei elején járó, falun lakó, középvezetői beosztású férfinak nincs se autója, se jogosítványa?
Az anyjával él kettesben egy tehermentes közepes méretű családi házban. Mind a ketten jól keresnek: az anyja vezető beosztásban, ő középvezetői beosztásban dolgozik, évek óta.
A lakásuktól az előző munkahelyére vonattal ment: 2 km az állomás tőlük, és az ottani állomástól 2 km a volt munkahelye, vonattal 1 megálló, 8 perc. Kocsival nincs 10 km az út.
A mostani munkahelye 4 km-re van. Ha olyan munkatársa van beosztva aki helyi, azzal viteti magát kocsival; ha nincs, akkor gyalog megy.
Ilyen kis tavolsag eseten minek vezessek?
Én orulok, hogy atlagos eletet el.
Ő dolga. Ha szeret gyalogolni, tegye.
N
Amit eddig írtak, ahhoz még hozzájön, hogy lehet egészségügyi oka is, vagy környezetvédelmi is.
De ha reggel meg este 2 km-t kell gyalogolnia csak, a tbbi meg vonat, akkor semmi értelme sem lenne autózni. Ennyi mozgás csak jót tesz, mindenkinek kellene is ennyit mennie naponta, a vonaton nem kell semmire koncentrálni, lazíthat.
Nem akar vezetni...
De amugy nekem van jogsim, van autom, penzem is lenne benzinre, megis vonattal jartam munkaba amig nem volt homeoffice. Mondjuk nekem 25 km. Kicsivel volt lassabb vonattal. Viszont sokkal nyugisabb volt. Nem a dugoban alltam, nem kellett parkolot keresnem. Tudtam utkozben pihenni, olvasni.
Az altalad emlitett tavolsagokra pedig tutti, hogy biciklivel jarnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!