Hogy lehetnek ennyire elhízva és elnőiesedve a huszonéves, harmincéves férfiak ?
Itt a strandidő, a meleg és megjelentek a strandokon a fiatalok is szép számban.
Megdöbbentő, hogy a fiatal férfiak zöme folyós testű, rengő has, úszógumi, cici, nagy fenék. Aki nem ilyen, az meg ropi,bordaszemléltetős.
Alig látni normál,férfias fiatal férfit. Pedig olvasni sok helyen,hogy egyre többen edzenek,egészségesen esznek.
Akkor ez mi ? Mondjuk a csajoknál is sok a necces, elhízott fiatal,de pasiknál sokkal szembetűnőbb.
Nagyon sok ember túlsúlyának oka az alkoholfogyasztás/alkoholizmus. Az alkohol tele van cukorral, kalóriával (többek közt), és ráadásul zabálni kell rá. Az országban kb. minden tizedik ember függő.
Nem mindenki ettől túlsúlyos persze, de én felismerem a jeleket.
(Felépülésem első évében 15 kilót fogytam úgy, hogy semmit nem csináltam, csak absztinensen éltem...)
Elnőiesedés más téma, abba nem megyek most bele.
A nők is el vannak hízva, nem is kicsit, csak rajtuk jobban áll. Persze a nőknek alapból a magasabb testzsír% a normális, viszont egy túlsúlyos (nem elhízott!) nő simán nézhet ki jól, mert abból cicire és fenékre is megy. Férfiként viszont nem fog jól állni a zsír. A pasiknak az izom áll jól, annak meg a normál alkalom felül minden dekájáért vért kell izzadni a edzésekkel.
Kérdésre a válasz: mozgásszegény életmód, illetve kalóriadús táplálkozás. A magyar konyha különösen zsíros, illetve, az élelmiszeripar is hibás, sok ételben elrejtik a cukrot, hogy finomabb legyen, ha az ember nem figyeli és nem mozog, könnyem túllépheti a napi kalórialimitet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!