Mitől lett felkapott most ez a családiház téma? Huszonéves fiatalok vesznek házat, kipofozzák, állattartásra is vállalkoznak néhányan, ennyire népszerű lett az eddig lenézett életforma?
Te eddig barlangban éltél?
Évtizedek, évszázadok óta élnek családi házban emberek.
Ja, és sokszor egy családi ház falun sokkal olcsóbb, mint egy 50nm-es panel egy városban.
Gondolom, sokaknál eljön, hogy elég a sok emberből, munka után, munka előtt. Több személyes tér, akkor porszívózol, amikor akarsz, könnyebb így állatot tartani, nincs felső szomszéd, egy lépés a természetbe, a kertbe, amit hagyhatsz üresen, vagy virágokkal díszítheted, gondozhatod, vagy akár zöldségeket termesztesz. Elvileg kevesebb zaj...
Én utálnék kertesben lakni. Gyerekkorom óta megszoktam a busz, villamos, autók zaját, nem is tudnék teljes csöndben aludni (kipróbáltam vidéken, amikor egy barátnőmnél aludtam, aznap éjjel alig aludtam egy órát, olyan csönd volt). Nem nyújt biztonságérzetet számomra, sokan dobnak be a kertbe mérget, vagy mást, ami megölheti a kutyát, de nem ez a fő, amiért nekem a kertes kiesik. Pedig lassan 22 éves vagyok. Azonban megértem, aki oda vágyik.
Szerintem senki nem nézte le soha. Én nem akarok egy házzal melózni, kerttel és a vidéki élőlényekkel (rovarok) bajlódni, de ebben nincs lenézés, csak nekem ez kicsit elrontaná az egyéb előnyök élvezését.
De szerintem azoknak pl, akik otthon dolgoznak vagy bármilyen könnyebb melójuk van, ami után még van energia kertészkedni meg ilyesmi és nem zavarják bizonyos dolgok amik a vidéki élettel járnak, tök jó lehet.
Attól, hogy kezdenek besokalni az emberek avagy inkább kezdenek felébredni..!!
A panel tönkre teszi az embereket, a vidék meggyógyítja.
Dolgozni kell és sokan megszokták a kényelmet, ez igaz!
De ha lesz valami, a városiak fognak a leghamarabb éhen halni velem együtt.
Az én minden vágyam is az, hogy kapcsolatba kerülhessek a természettel, a földdel, a kerttel, de sajnos vannak kötelezettségeim, családom és nem tehetem meg, hogy kivonuljak a civilizációból, pedig nekem is kvára elegem van már néha ebből a fene nagy visszafejlődésből, ahol az emberiség, a társadalom jelenleg is tart. Mert technika az van, de lélek, ember, élet, levegő na az nincs!!
"ennyire népszerű lett az eddig lenézett életforma?"
Ez a normálisaknál mindig is népszerű volt és csak az idióták nézték/nézik le.
Ha a paraszt nem xarik, a városi nem eszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!