Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kedvesség, mint életforma?...

Kedvesség, mint életforma? Tenni azért, hogy jobb legyen ez a világ?

Figyelt kérdés

Mik azok az élethelyzetek ahol úgy élted meg, hogy kedvesek voltak veled?

- Önzetlenek

- Szeretetteljesen bántak veled?

Illetve te miben tudod ezt kimutatni? (Családban, munkahelyen, buszon, boltban, illetve teljesen idegeneknek).

2022. okt. 10. 05:33
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Lehet ezt életformaként felfogni. Törekedj arra, hogy bárkivel lépsz bármilyen rövid interakcióba, akkor is "jobb állapotban add vissza" az illetőt, mint ahogy megkaptad. Minden közértpénztárost meg lehet nevettetni, amíg lecsippantja, amit vettem. Minden e-mail, telefon és messenger üzenet alkalmas arra, hogy jobb napja legyen annak, aki olvassa.
2022. okt. 10. 06:44
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

A legutolsó ilyen alkalom a háziorvosomnál volt. Rendesen megvizsgált, leírta nekem a gyógyszerek nevét amiket vennem kellett, és szó nélkül írt nekem igazolást is és táppénzt is. Tudom hogy ezek átlagos dolgoknak hangzanak, de a rendes orvos (ő csak helyettesít) csak közli hogy semmi bajom, húzzak vissza iskolába, esetleg nagy könyörgések árán aznapra ír egy igazolást.

A családban úgy tudom kimutatni a szeretetem, hogy anyának besegítek a házimunkában, illetve ha a gépen kell valami, vagy internetről kell valamit rendelni, azt is megcsinálom. Idegenekkel próbálok figyelmes lenni, megfogom nekik az ajtót (nemtől függetlenül), ha a pénztárnál leesik az apró akkor felkapom és odaadom, buszon ugyanez az elguruló üvegekkel. Az eladóknak is és a buszon is mindig igyekszem hangosan és illedelmesen köszönni, és mindig megköszönök mindent. Olyan is volt hogy egy idős, látszólag szegény bácsinak ott kellett hagynia kettő terméket a boltban, mert nem volt elég pénze, úgyhogy megvettem neki és gyorsan utána vittem. Ha látom hogy valakinek gyűjtenek, vagy hajléktalanok kéregetnek, mindig adok párszáz forintot. Nyilván ezek egyike sem világmegváltó, de legalább a közvetlen környezetem napját jobbá teszem.

2022. okt. 10. 06:59
 3/7 anonim ***** válasza:
2: Ismertem ilyen kéregetőt, aki többet keresett, mint egy dolgozó kisember.
2022. okt. 10. 08:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Folyt: Ment a pénz italra és játékgépre...
2022. okt. 10. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:
#3 Ennyi erőből senkinek ne segítsünk, mert lehet hogy csak kihasznál/meg akar ölni/ki akar zsebelni, stb.
2022. okt. 10. 09:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Akad ilyen is, olyan is a koldusokkal kapcsolatban.

Én is volt, hogy kifizettem öt darab krumplit egy idősebb férfiak a pénztárnál. Én már el is felejtettem, de ő még mindig emlékezett rám, pedig évekig nem futottunk össze. 🙂

2022. okt. 10. 12:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Az más, neki nyilván eszébe sem jutott, hogy ilyet kérjen.
2022. okt. 10. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!