Szerintetek is van egy nagyon tipikus "svábos" életforma, mentalitás a sváb nemzetiségűek körében?
Nektek mik az élményeitek, tapasztalataitok?
Pl jártatok sváb sráccal/lánnyal? Szüleik milyenek voltak?
Vagy költöztetek-e hosszabb időre sváb településre?
Hogyan viszonyultak hozzátok?
Van hát. Sváb városban élek.
Itt mindenki jöttment senki, aki nem helyben született.
Remélem minél hamarabb el tudunk innen költözni.
VAN
Sokat dolgoznak
Nagyon precizek
Extrem takarekosak
Anyagilag is jobban allnak mint az atlag
Érdekes. Barátnőm sváb.
Szülei a következőket érték el 60 éves korukra:
-Jövőre fog lejárni a 28 évvel ezelőtt felvett hitelük
-A ház építése során mindenből a legolcsóbb alapanyagot, a legegyszerűbb megoldást keresték, és ahol kellett ott a legolcsóbb, ezzel arányosan a leggányabb munkát végző kivitelezőt bízták meg.
-A ház itt ott repedezik, a tetőtér egy jégverem telente, a kazán rendszeresen hibásodik, és a melegvíz az elvileg zárt rendszerben eltűnik valahová, és olyankor manuálisan újra kell tölteniük kútról.
-A kocsi egy 17 éves suzuki. Körülbelül a szentlélek és az ima tartja még egyben.
-Mivel spóroltak az egészségükön is (mindkét szülőnek komoly egészségügyi bajai voltak mindig is), ezért mára még inkább súlyosbodott a helyzetük. Nem vették igénybe a 20 évvel ezelőtt javasolt kezeléseket, ma kb a 2X összeget dobják ki havonta gyógyszerekre.
-Az apja elcigizik havonta jó 15 ezret, de van hogy 20-at is. Ez annak fényében szép hogy van két lány macskájuk, ami miatt állandóan egymást marják, és ordibálásig fajuló veszekedéseket tolnak, mert konkrétan 15 ezer lenne kipakoltatni a macskákat, hogy ne elljenek minden évben 3-4 új macskát amit aztán adogathatnak el, vagy nevelhetnek. Valahogy a fene nagy spórolás mániájuk miatt nem látják be hogy 2X annyit dobnak ki az ablakon hosszú távon, mint amennyit nyerhetnének egy egyszeri kiadással.
-30 éve mikor kapott az apa örökséget, abból vettek 5 millióért egy hasznavehetetlen, szinte semmire nem használható, építési megkötésektől terhelt telket.
Azt hitték ez időtálló befektetés.
Most azt próbálják eladni 3 millióért. Azért kalkuláljátok bele, hogy itt az inflációval mekkorát is buktak ezen az egészen. Baromi sokat.
-És a cseresznye az egész tetején: Én ugye magyar vagyok mindkét ágról. Ahogy feljebb írták én vagyok a "gyüttment".
Amikor én ezekre a pénzügyi elhibázott döntésekre felhívtam a figyelmet, akkor rendre le lettem oltva a francba, hogy én ehhez mit értek.
És nem ők az egyetlen svábok a településen akik ugyanígy menedzselték az életüket, ugyanígy hitelből tengődték el az életük felét, ugyanígy hülyén bántak a gyorsan jött pénzzel, és ugyanekkora arroganciával viszonyulnak mindenkihez aki nem olyan hülye mint ők.
Az én rövid véleményem: Nem hiába lett a svábbogár (azaz csótány) ezzel a névvel megáldva.
Egy ismerősöm (Apai ágról magyar, anyairól sváb) a következő módon summázta a sváb mentalitást:
"Ha ma megspórolhatsz 10 forintot, de ezért a spórolásért holnap 50-et fizetsz, akkor egy sváb tuti hogy megspórolja inkább azt a 10 forintot"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!