A fiatalok miért vannak olyan nagyra az angol nyelvtudásukkal?
Manapság annyi lehetősége van egy fiatalnak, hogy megtanuljon angolul, mire befejezi az iskoláit, hogy igazán nem nagy érdem, ha tud.
Ehhez képest lenéznek mindenkit, aki nem beszél angolul. Mintha ez lenne az intelligencia fokmérője.
Pár évtizeddel ezelőtt még tényleg nagy szó volt jól tudni angolul, mert nem sok lehetőség volt megtanulni, ezért beszélnek viszonylag kevesen angolt vagy más idegen nyelvet a középkorúak és idősebbek közül.
De manapság ez már nincs így, számtalan mód és alkalom nyílik a nyelvtanulásra, már a közoktatásban is, nem is beszélve a rengeteg netes angol nyelvi tartalomról, illetve a külföldön történő nyelvtanulási lehetőségekről. Ilyen körülmények között már nem akkora érdem az angoltudás.
En jol tudok angolul, es buszke is vagyok ra :)
38F incel
Azért is nagy dolog az angoltudás, mert még mindig nagyon kevesen beszélnek igazán jól angolul, és valljuk be a legtöbb magyar még gondolkodni is lusta, nem hogy nekiállni egyedül tanulni valamit. Hihetetlen kifogásokat hallottam már különböző emberektől, hogy miért nem tudnak angolul: „egyedül nem tudom gyakorolni”, „netflixen kívül másra nem jó” stb.
Tehát egy ilyen fejlődésre képtelen, elmaradott társadalomban még akár büszke is lehet valaki arra, hogy jól tud angolul.
Mondjuk én sem hallottam még olyat, h ezzel dicsekedett volna valaki.
Kérdező, ha nyitott szemmel járnál, akkor láthatnád, hogy a legtöbb magyar változásra, fejlődésre képtelen..stb.
Pl. melyik idióta hízik meg, mikor már a csapból is az folyik, hogy mennyi rengeteg egészségügyi problémához vezet az elhízás? A betegség miatti hízás és fogyás mindig külön kategóriát képvisel.
Vagy a magyarok többsége tudatosan köpi magát szembe?
Elmaradott, mert továbbra is a több generációval ezelőtt betanult téves dogmákat viszi tovább.
Pl. az oktatási rendszerünk is elavult, lásd kötelező olvasmányok.
Hülyék, mert az alapvető értelmi és érzelmi intelligencia is hiányzik belőlük.
Stb..stb..
Általánosítasz, közhelyeket fogalmazol meg, valódi tartalom, kritika nélkül.
Mindezek az állítások más népekre ugyanígy érvényesek.
(Pl. az egyik legelhízottabb népesség az USA.)
Egyszerűen az emberiségre igaz, éljen bárhol, hogy egy része tudatlan, tanulatlan, mindezek miatt igénytelen.
Amúgy, mi bajod a kötelező olvasmányokkal?
Olvasol egyáltalán? Könyvet, úgy értem.
(24-es vagyok)
Vicces vagy, kérdező.
Most te komolyan nem érted, miért elmaradottak a magyarok? :D Édes istenem.
-ahogy az utolsó is írta, az oktatási rendszerünk évtizedekkel van lemaradva, és az a többsége egyáltalán nem zavarja
-Az emberek többsége löttyedt, dagadt, még a sportot űző emberek között is ritka, aki izmos sportos (tájékozatlanság táplálkozás témában)
- ha bármilyen probléma merül van, jön a kifogáskeresés, megsértődés, másokra mutogatás stb. Nagyon ritkán hallok olyat magyartól, hogy „igen az én hibám volt, vagy igen, a magyarok is hibásak”.
De ami a legfontosabb:
A jelenleg kormány pont azért lehet hatalmon 13 éve, mert felismerte, hogy gyerekként kell kezelni a magyar társadalmat. Elég egy borzasztó primitív propanganda, folyamatos ellenségkép-gyártás, és szét lehet lopni az országot, mert a magyarok többsége egyszerű szolgalelkű proli, aki képtelen gondolkodni összefogni, és még 13 év után is gyurcsányozik és genderezik.
De mondom, rohadt vicces vagy, kérdező. Európa egyik legkorruptabb, legszegényebb országában kiakadsz azon, ha vki fejlődésre képtelennek nevezi a magyarokat :D
Ez is jól mutatja, hogy a magyarok többségének először önkritikát kéne gyakorlni, felismerni, hogy sehol sincs egy ny-európai ország polgára mögött, abbahagyni az állandó szövegelést és fölényeskedést, és mutatni valamit a gyakorlatban is (mert igen, az a tapasztalatom, hogy a legtöbb magyar addig profi, amíg dumálni kell, a gyakorlatban meg nagy nullák.)
Újabb közhelyáradat. Valódi tartalom nélkül.
Mintha el sem jutott volna 27-es kommentem a tudatodig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!