Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A fiatalok miért vannak olyan...

A fiatalok miért vannak olyan nagyra az angol nyelvtudásukkal?

Figyelt kérdés

Manapság annyi lehetősége van egy fiatalnak, hogy megtanuljon angolul, mire befejezi az iskoláit, hogy igazán nem nagy érdem, ha tud.

Ehhez képest lenéznek mindenkit, aki nem beszél angolul. Mintha ez lenne az intelligencia fokmérője.

Pár évtizeddel ezelőtt még tényleg nagy szó volt jól tudni angolul, mert nem sok lehetőség volt megtanulni, ezért beszélnek viszonylag kevesen angolt vagy más idegen nyelvet a középkorúak és idősebbek közül.

De manapság ez már nincs így, számtalan mód és alkalom nyílik a nyelvtanulásra, már a közoktatásban is, nem is beszélve a rengeteg netes angol nyelvi tartalomról, illetve a külföldön történő nyelvtanulási lehetőségekről. Ilyen körülmények között már nem akkora érdem az angoltudás.

2023. máj. 21. 22:43
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
91%

"Kell az angol tudás."

A magyartudás is kéne... A magyartudás. Egy szó - pont mit az angoltudás...

2023. máj. 22. 06:53
 12/38 anonim ***** válasza:
mint :)
2023. máj. 22. 06:54
 13/38 anonim ***** válasza:
84%

Nem nagyra vannak, csak már tényleg illene ott tartani, hogy ez egy alap képesség. Nekem nagyon zavaró tud lenni, hogy a saját korosztályokban (30-40 közöttiek) is hányan vannak, akik nemhogy nem tudnak angolul, de tényleg szánt szándékkal kerülik is, hogy valami ragadjon rájuk. Csak két példa:

Tavaly voltam egy továbbképzésen, hazafelé elhoztam egy környékbeli kolléganőt, ráadásul ő jó 10 évvel fiatalabb is volt nálam, kérte, hogy kapcsoljak valami zenét, mondom jó, Spotify playlist bekapcs, erre elkezd fintorogni, hogy "jaj, ez mind angooool? Ebből egy szót sem értek." Bameg, zenét kértél, nem a Déli Krónikát.

A másik, de ez legalább ezerszer előfordult már: sütöttem valami sütit, korombeliek kérdezik, hogy hogy készült. Mondom neten találtam,.átküldöm a receptet. "Óó ez angolul van, én ezt nem értem, lefordítanád?" Mit basszus? Egy szögegyszerű süti receptjét?

Szóval nem, nem vagyok nagyra az angoltudásommal, egyszerűen csak nálam alap, hogy egy recept értelmezése azért csak nem jelent kihívást, és bosszant, amikor valaki ilyenen problemazik.

2023. máj. 22. 06:59
 14/38 anonim ***** válasza:
48%
Senki nincs nagyra vele, mivel alap skillnek kellene lennie, arra se vagyok nagyra, hogy le tudom húzni magam után a WC-t, de felhúzom a szemöldököm, ha valaki nem. Érted… Hiába lehetne ma már akárhonnan megtanulni, mégsem teszik, pont nemrég volt egy kérdés arról, hogy mennyire könnyű volt a kérdezőnek a középszintű angol érettségi, mire beleálltak páran, hogy nem olyan könnyű az, volt akinek alig ment meg mindenféle kifogásokkal jöttek a nyelvérzékről, stb. A sulis nyelvoktatás tény, hogy szar, ezért kellene a szabadidőben is foglalkozni vele, de ezt nem teszik. Lásd Pixie válasza, angol zenét nem hallgatnak, felirattal nem néznek semmit, egy angol nyelvű cikket nem olvasnak el, stb. Pedig a nyelv tényleg egy olyan dolog, hogy szórakozva rád ragad kb, ha nyitott vagy rá, nem kell nyelvtankönyveket bújni folyamatosan, hogy megtanuld.
2023. máj. 22. 07:09
 15/38 anonim ***** válasza:
52%

Mindenképpen hasznos angolul beszélni , de aki

Magyarországon tanul angolul az nem feltétlenül tud jól angolul.. a kiejtést kevés tanár tudja helyesen átadni , és valljuk be , a magyar akcentussal beszélt angol elég gyenge angolnak minősül.

Mi is Angliában tanultuk meg helyesen , de még a miénk sem tökéletes és talán sosem lesz az .

2023. máj. 22. 07:10
 16/38 anonim ***** válasza:
95%
#15 Az akcentus senkit nem érdekel a többi magyaron kívül. Apám 10 éve dolgozik külföldön és előtte itthon is kellett az angol a munkájához napi szinten, ehhez képest kb olyan az akcentusa, mint az “iz der eni kvescsön?”, szerinted érdekel bárkit? Minden népnek megvan a maga akcentusa, egyszer megkérdeztem erről pár külföldi ismerősömet, azt mondták, nem zavarja őket amíg értik amit hallanak.
2023. máj. 22. 07:24
 17/38 anonim ***** válasza:
66%

"A sulis nyelvoktatás tény, hogy szar"

Sok iskolában nagyon is jó (mert játékosak a feladatok, szórakoztatóak, stb., de nyelvileg nagyon is hasznosak, ráadásul viszonylag kis csoportokban zajlik a nyelvtanítás, nem úgy, mint régen, az infrastruktúra is egyre inkább adott az iskolai ingyen wifivel, okostáblákkal, laptopokkal, stb., jó hangulatúak az órák, nem stresszel szét a tanár, ha valamit rosszul mondasz, stb.), ezért tulajdonképpen fel sem fogják egyesek, hogy mennyi mindent tanulnak meg igenis az iskolai nyelvórákon.

Sokan meg azt nem fogják fel, hogy nem minden iskolában ugyanolyan jók a feltételek, olyan is van, hogy eleve nincs is elég nyelvtanár, vagy évente akár többször is változik, stb. - és aki ilyen körülmények közül megy érettségizni, vagy épp estin tanul munka mellett, akár gyerekeket nevelve, háztartást vezetve, nem csak sorozatokat nézve meg angol nyelvű netes játékokon lógva, annak igenis nehéz lehet a dolga, nem kéne lenézni őket sem.

"a nyelv tényleg egy olyan dolog, hogy szórakozva rád ragad kb, ha nyitott vagy rá"

Senki sem tehet arról, hogy mi megy neki könnyebben meg mi nehezebben. Vannak, akikre nem a nyelv ragad, hanem más - talán pont olyasmi, ami a nyelvek iránt fogékonyabbakra meg nem.

2023. máj. 22. 07:29
 18/38 anonim ***** válasza:
Most ez a kérdés kinek a szemszögéből van feltéve?
2023. máj. 22. 08:49
 19/38 anonim ***** válasza:
69%

Nem találkoztam még olyannal hogy valaki az angol nyelvtudásával próbált volna fölényeskedni, vagy felvágni.

Az angol tudásnak alapnak kéne lennie igen, de saját tapasztalatom szerint még mindig ritka az ha van olyan fiatal aki beszéli és megérti az angolt az alapszinten kívül. Pár éve érettségiztem, nálunk 2-3 olyan ember volt aki jól tudott angolul, mindenki más vagy minimálisan tudott vagy annyira sem. Pedig egy aránylag jó hírű gimnáziumban jártam.

Az egy dolog hogy a nyelvtanulás lehetősége adott, de a többség még így sem él vele. Persze az olyan emberek nem tartoznak ide akiknek nincs nyelvérzéke - volt ilyen osztálytársam is, jó képességű gyerek volt, reáltantárgyakból a legjobb, de képtelen volt idegen nyelvet tanulni, nem ragadt rá akárhogy próbálkozott. De a többség még mindig nem ilyen.

2023. máj. 22. 11:50
 20/38 anonim ***** válasza:
91%
Engem érdekelt volna, hogy te mibe látod ezt bele, hogy nagyra vannak. Ha idegennek útbaigazítást adnak angolul, előtte sejtelmesen rád mosolyognak, hogy "na ezt kapd ki, angolul beszélek"?
2023. máj. 22. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!