Csak engem idegesít, amikor valaki félangolul beszél?
Figyelt kérdés
Beszéljen csak magyarul, vagy csak angolul. De ez a félangol nyelv irritáló.2023. márc. 1. 16:52
1/24 anonim válasza:
Engem az idegesit, ha magyar ember rossz angolsaggal raadasul, magyar ismeroseinek angolul ir meg reszvetnyilvanitast is. De mondjuk felangolul en beszelek, husz eve majdnem angol ferjjel, nulla magyar ismerossel, mikor hazalatogatok, es bele vagyok zavarodva vegyes nemzetisegu tarsasagban.
2/24 anonim válasza:
Nekem is a kollégám ezzel menőzik, mert mással nem tud. De annyira meg nem tud angolul, hogy azzal találjon állást.
3/24 anonim válasza:
Engem is idegesít, de nem tudok vele mit kezdeni.
4/24 anonim válasza:
Nekem a rokonságomban jellemző ez, mert külföldön élnek, így abszolút nem zavaró. Akkor gáz inkább, ha affektál valaki, mint ez a Forstner Csenge. Érdekes unokatesóim is angol területen nőttek fel, mégsincs akcentusuk, ha magyarul beszélnek.
5/24 anonim válasza:
Én mindig skippelem az ilyen kérdéseket.
6/24 anonim válasza:
Engem is, az meg pláne, amikor az ilyenek még beképzeltek is, hogy "naaa mi van??? azért zavar hogy angol szavakat használok, mert te nem értesz angolul??😂😂😂" Nem bmeg.
Ez csak annak a jele, hogy az illető olyan szinten netfüggő, hogy a normális kommunikációs készségét is sikerült hazavágnia vele.
7/24 anonim válasza:
Egyszer egy ilyen ember társaságában én is elkezdtem ugyanígy beszélni, csak angol helyett németül.
A hatás leírhatatlan volt. :)
Aztán megkérdeztem, hogy "Mit gondolsz, menni fog tovább, tisztán magyarul?"
Ment. :)
9/24 anonim válasza:
Én ettől megőrülök, nálam a taxiban szokták fiatalok 15-25 évesek ezt a félig angol magyar beszélgetést alig várom hogy célba érjünk.
10/24 anonim válasza:
Én akkor szoktam bedobni pár kínai, meg indonéz szót a beszélgetésbe. Általában onnantól képesek tisztán magyarul beszélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!