Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy vagy mindig motivált? Ho...

Hogy vagy mindig motivált? Hogyan nem halogatsz sosem? Mi az ami éltet?

Figyelt kérdés
Mennyi idős vagy?

2023. máj. 12. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
32 évesen már eléggé felnőtt vagyok agyilag is ahhoz, hogy tudjam, a halogatás sose jó. Inkább legyek túl minél hamarabb a kötelező kűrökön, utána meg jöhet a pihenés. Az álmaimat pedig megvalósítom, mert tudom, hogy most élek, most vagyok fiatal és ezért több lehetőségem is van az önmegvalósításra.
2023. máj. 12. 13:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig?

Elég ingadozó vagyok ezen a területen.

Vannak napok vagy hetek amikor kissé magam alá kerülök és nem látom értelmét kb. semminek. Aztán elmúlik.

Hosszú évekig azt a hibát követtem el, (nem Budapesten lakok) hogy maradtam a városomban középiskolában, 2 év volt mikor komolyabb tanfolyamra jártam pestre ez mozgalmasabb időszak volt, de angol nyelvvizsgára is a saját városomban jártam, aztán itt maradtam munkahelyen is.

alig volt szabad egyedülálló korombeli ember, nem kis város de nem is akkora, hogy sok legyen a fiatalabb korú.

barátok elköltöztek, a kollégák mind kapcsolatban vannak ,java idősebb, vagy gyerekük van.

És kb semmilyen életem nem volt amíg itt maradtam a városomban.

Akkor lett változás az életemben mikor otthagytam a munkahelyem, és máshová mentem, új kollégák hasonló korosztály, több lehetőség volt mindenre.

Szóval a munkahely - bevásárlás - otthon - ezen kívül semmiből nem állt az életem 5 éven át.

2023. máj. 12. 14:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok mindig motivált, és ez is normális. Sokan csak kifelé mutatják, hogy mindig motiváltak, mert a negatív dolgokat, rossz hangulatot, levertséget... nem menő mutogatni, azért megszólnak. Pedig nincs abban semmi rossz, ha elfog a tavaszi fáradtság, és időnként alacsonyabb fordulatszámon pörögsz, ha amúgy nem nonstop depresszióban éled a mindennapokat. Teljesen normális, hogy váltakoznak a jobb és rosszabb időszakok, mindet meg kell élni, ha túlhajtjuk magunkat, az könnyebben vezet kiégéshez, mint hogyha engedjük magunknak a semmittevést néha, és feltöltődünk, az is kell, aztán utána megint jobb. Nekem más volt kiégésem, senkinek nem javaslom, hogy nonstop pörögjön. Egyébként nekem a tudatosság sokat segít, hogy át tudjak lendülni a motiválatlanabb, rosszabb időszakokon. Nem arra vagyok legbüszkébb, amikor alapból nagy lendülettel minden ment, mint a karikacsapás, hanem hogy minden rossz helyzetből talpra tudtam állni, és nem omlottam össze soha annyira, hogy ez ne sikerüljön.
2023. máj. 12. 14:04
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Amit halogatsz, abban nem vagy biztos. Ha pedig nem vagy biztos, kár csinálni. Én így.
2023. máj. 12. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:
49%
Jézus motivál. 30/F
2023. máj. 12. 15:22
 6/12 anonim ***** válasza:
61%

40 éves vagyok.

Ami nagyon fontos, arra figyelek, hogy kész legyen.

Motivációt egy-egy pörgősebb zene tud nekem adni.

2023. máj. 12. 15:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
50 vagyok és nem vagyok mindig motivált. Olyankor erőt veszek magamon és megcsinálom amit kell. Munka közben kitudok kapcsolni és csak a feladatra koncentrálni és akkor haladok.
2023. máj. 12. 16:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
32 éves vagyok, a halogatás talán az egyik legrosszabb tulajdonságom. Szinte kivétel nélkül, mindig mindent elkészítek határidőre, ezzel sosem volt gond. De az tény, hogy az utolsó utáni pillanatban fogok neki mindennek. Nem azért, mert nincs motivációm. Azzal sosem volt gondom. Valamiért ha a hatéridő már ott lebeg a fejem felett, és van rajtam emiatt némi nyomás, akkor sokkal jobban teljesítek. Mert így érzem, hogy a tetteimnek úgymond "tényleg" komoly súlya van. Tudom, hogy ez így butaságnak hangzik, meg minden, de ez van, én így vagyok huzalozva :D
2023. máj. 12. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:
74%

Gimnazistaként ha motivációról van szó akkor jön képbe a Tiktok gyűjteményém. Aesthetic motivációs videók.

Ha tanulás akkor nézek egy youtube study vlogot és megjön nekem is a kedvem hogy tanuljak.

Szeretnék kiköltözni külföldre, nyelveket tanulni, vagyis vannak céljaim.

A tiktok videók motiválnak hogy jól teljesítsek az iskolában, adnak ötleteket vagy azokhoz kedvet.

(nem mellesleg önbizalom növelőek)

A halogatás még mindig káros szokásom, de már kevésbé súlyos mint volt.

Nem árt megemlíteni hogy ne csak motivációra építs. Kontrolláld magad, önfegyelmezd. Sokáig én is arra vártam hogy legyen motivációm de ez egy gyenge és rövid állapot. Sokkal hatásosabb ha elhatározom hogy megcsinálom mégha nem is szeretném. Az is tud segíteni hogy jutalmat adsz magadnak ( ha megcsinálod veszel mekit, eszel fagyit vagy játszol ami épp örömet tud okozni). De maga az érzés is hogy túl vagy rajta, megcsináltad, elégedetté tehet.

2023. máj. 12. 22:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos akadnak gondjaim ezzel, abszolút halogatós típus vagyok mindenben, majd holnap megcsinálom, ezt sokszor mondom magamnak. Pedig pontosan tudom, hogy másnap sem fogom megcsinálni, mert ugyanolyan lusta leszek hozzá. Csodálom azokat az embereket, akik jól tudják menedzselni az életüket, egyszerre dolgoznak, tanulnak, esetleg gyereket nevelnek főznek, takarítanak stb. Közben meg én nem akarok így élni, mert szerintem másik oldalról szomorú, hogy valaki mások helyett is elvégez mindent és sok esetben meg sem becsülik érte. Az egyik nagymamám is ilyen pedáns típus volt, nála mindig rend és tisztaság volt, mégis nagyapám nem becsülte meg. A másik mamám igénytelenebb típus volt, lazábban vette a dolgokat és mégis neki volt normálisabb férje, akivel leéltek egy életet együtt és nem voltak nagy vitáik. Szóval nekem ez tanulságos, hogy túlságosan ráfeszülni sem szabad a dolgokra, de azért túl lazán venni sem jó. Az élet nem egy versenyfutás, hogy mindig mindent meg kell benne csinálni, belefér a halogatás is néha, csak nem kell túlzásba esni vele. Semmi baj nincs vele, ha valami ráér holnap és csak akkor csinálod meg, ha akkor tényleg megcsinálod.
2023. máj. 26. 10:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!