Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Könnyen meg tudsz bocsátani?

Könnyen meg tudsz bocsátani?

Figyelt kérdés
Én nem.

2023. máj. 5. 20:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Mert tele vagy feldolgozatlan sérelemmel, ez pedig haragot szül. Amíg nem engeded el ezeket, addig nem is fog menni rendesen a megbocsájtás. A másik dolog, hogy a sérelmek mindig a múlthoz kötnek, a múltban ragadsz, ezért nem tudsz megérkezni a jelenbe. Magad felé sem tud áramlani a szeretet, mert ha másokra haragszol, önmagadra is haragszol. Hiszen onnan indul ki a dolog, hogy magadnak sem tudsz megbocsájtani. Aztán rávetíted a környezetedre.
2023. máj. 6. 08:44
 22/32 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van. Hogy kell elengedni a serelmeket? :-)
2023. máj. 6. 09:10
 23/32 anonim ***** válasza:
Vizsgáld meg hogy miért haragszol saját magadra, mik azok a "bűnök", amiket elkövettél önmagaddal és másokkal szemben. Mikben hibáztál? Ha ezekkel megvagy, akkor egyszerűen fogadd el, hogy ezektől függetlenül is teljes értékű ember vagy! Nem vagy tökéletes, mindenki hibázik, ezért vagy ember! Ha ezt megérted, akkor könnyebben fog menni mások felé is a megbocsájtás. Más néven az elnéző lelkület. Egy békés ember nem nagyon tud haragudni, a megbocsájtás pedig a megbékélés eszköze.
2023. máj. 6. 09:18
 24/32 A kérdező kommentje:
Ezen mar mind tul vagyok. Megertem a sajat es masok motivacioit is. Tudom, hogy senki sem tokeletes. De sem az elengedes, sem a megbocsatas nem kovetkezik be. Lehet, en mashogy mukodom.
2023. máj. 6. 09:25
 25/32 anonim ***** válasza:
Érzelmi traumád lehet, ami nincs feloldva. Hiába tudod fejből, az még mindig csak az intellektus. Nem áramlanak rendesen az érzelmeid vagyis elég sok érzelmi sérülésed lehet és letiltottad ezt a részedet, csak a negatív része mozog.
2023. máj. 6. 10:17
 26/32 anonim ***** válasza:
Úgyis mondhatnánk, hogy a fejedben rekedtél. A fejeddel tudod, de a szíveddel nem.
2023. máj. 6. 10:18
 27/32 anonim ***** válasza:

Inkább azt mondanám, hogy ha okot ad a megbocsátásra, akkor meg tudok bocsátani. Ha nem, akkor nem tudom, hogy meg tudok-e, mert nem próbáltam, és nem is kívánom megpróbálni.

Hozzáteszem, nálam az, hogy nem bocsátok meg, nem jelent konstans haragot. Ez inkább közöny, ami néha harag, utálat, undor, ha kapcsolatban állok a másikkal és tesz érte, hogy ne közöny legyen.

Meg ha jól felfogott érdekem, akkor tudok jópofizni.

2023. máj. 6. 11:37
 28/32 anonim ***** válasza:
#27 Ez még mindig feltételekhez kötött viselkedés.
2023. máj. 6. 12:36
 29/32 A kérdező kommentje:

Ha valaki okot ad a megbocsatasra, azaz valodi megbanast tanusit, elismeri, hogy hibazott es lepeseket tesz, hogy jovategye, akkor en termeszetesen meg tudok bocsatani, azert pszichopata nem vagyok :-)

A nehezseg ott van, amikor ezek elmaradnak, a serelem, a trauma, a harag megmarad es nem tudok tovabblepni ebbol, barmennyire is szeretnek. Kulon nehez, ha a banto fel utana eli vilagat, jol alakulnak a dolgai, nekem meg nem:-) jo lenne valami globalis egyensuly, meg karma, meg ilyenek, de ez nem letezik.

2023. máj. 6. 14:30
 30/32 anonim ***** válasza:
A sérelem, a trauma, a harag az benned van, ezzel neked van dolgod. Hogy a másik mit csinált, az az ő dolga. A legtisztább megbocsájtásnál még megbánást sem kell tanúsítania a másik félnek, de ezt a megbocsájtást még nem várhatjuk el tőled. Honnan tudod hogy nincs karma, pláne hogy hogyan működik, hogyan szolgáltatja az egyensúlyt? Ha hiszel abban, hogy mindenki megkapja azt, amit érdemel, akkor úgy is lesz.
2023. máj. 6. 14:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!