Mennyire lenne meghízható egy ilyen ember?
Sziasztok!
Sajnos édesapám olyan helyzetbe jutott, hogy semmit nem tud egyedül csinálni, fürdetéstől, öltöztetésen át az etetésig mindenben segíteni kell neki. Erre jelentkezett egy orosz pasi, aki nemrég jött Magyarországra, és csak az alap dolgokat tudja magyarul - mármint így beszélgetni magyarul nem tud, csak alapszavakat, kifejezéseket ismer - és bár apámnak kikötése volt, hogy fiatalabb valaki legyen, mert eddig az idősebbek mind otthagyták, de ebben a pasinak nem vagyok biztos. Angolul azért valamennyire tud, legalább is meg tudja érteni magát és annyit kiderítettem róla, hogy valahogy sikerült átjutnia a magyar határon, volt segítsége, akit a mai napig sosem sikerült elérnie. Egyébként ettől függetlenül olyan kis esetlennek tűnik, mármint nem nézném ki belőle, akármilyen durva dolgot csinálna vagy valaha csinált volna, ilyen kis csendes srác, és amikor beszélgettünk végig tök kedves volt. Amikor kérdeztem, miért akarná ezt elvállalni, azt válaszolta rá, hogy ez segítene neki elfeledtettni azokat, amiket akaratán kívül csinálnia kellett és szeretne jót is tenni valakivel. Viszont a kommunikáció nem menne gördülékenyen közöttük, mert apámnak azért jól is esne, ha valaki beszélgetne is vele, de ezt leszámítva, úgy érzem, hogy TALÁN lehetne adni neki egy esélyt, bár amikor apámat kérdeztem, kicsit vonakodott tőle.

"bár amikor apámat kérdeztem, kicsit vonakodott tőle."
Ha apád nemet mondott, mi a kérdés?

Nem tudhatod mit élt át és milyen trauma érte. Lehet, hogy pszichológusra lenne szüksége az illetőnek. Én csak úgy venném fel ha lehetőségem lenne arra, hogy jobban megismerjem illetve, hogy megfigyeljem kettejük kapcsolatát, tehát először egy pár alkalommal ott lennék velük harmadikként, utána megkérdezném édesapámat, hogy hogyan érezte magát vele kapcsolatban
Ha ezután vannak kérdőjelek, akkor nem. Lehet, hogy segítenék egymás traumáinak gyógyítását, de lehet, hogy nem.

Én nem engedném be. Kamuzik és menekül a hatóságoktól, nyilván hamis papírjai vannak.
Egyik orosz sem nem megbízható.

8
Hát a mostani helyzetben én kerülném őket, akár ukrán akár orosz.
Ezek menekültek és mindenbe kapaszkodnak, életben akarnak maradni a másik kárára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!