Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire lenne meghízható egy...

Mennyire lenne meghízható egy ilyen ember?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos édesapám olyan helyzetbe jutott, hogy semmit nem tud egyedül csinálni, fürdetéstől, öltöztetésen át az etetésig mindenben segíteni kell neki. Erre jelentkezett egy orosz pasi, aki nemrég jött Magyarországra, és csak az alap dolgokat tudja magyarul - mármint így beszélgetni magyarul nem tud, csak alapszavakat, kifejezéseket ismer - és bár apámnak kikötése volt, hogy fiatalabb valaki legyen, mert eddig az idősebbek mind otthagyták, de ebben a pasinak nem vagyok biztos. Angolul azért valamennyire tud, legalább is meg tudja érteni magát és annyit kiderítettem róla, hogy valahogy sikerült átjutnia a magyar határon, volt segítsége, akit a mai napig sosem sikerült elérnie. Egyébként ettől függetlenül olyan kis esetlennek tűnik, mármint nem nézném ki belőle, akármilyen durva dolgot csinálna vagy valaha csinált volna, ilyen kis csendes srác, és amikor beszélgettünk végig tök kedves volt. Amikor kérdeztem, miért akarná ezt elvállalni, azt válaszolta rá, hogy ez segítene neki elfeledtettni azokat, amiket akaratán kívül csinálnia kellett és szeretne jót is tenni valakivel. Viszont a kommunikáció nem menne gördülékenyen közöttük, mert apámnak azért jól is esne, ha valaki beszélgetne is vele, de ezt leszámítva, úgy érzem, hogy TALÁN lehetne adni neki egy esélyt, bár amikor apámat kérdeztem, kicsit vonakodott tőle.

ma 09:39
 1/9 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy ez a pasi egyébként 27 éves, ha számít.
ma 09:40
 2/9 anonim ***** válasza:
42%
Nekem van egy barátnőm, aki évek óta idősgondozó Németországban. Egy szót sem beszél németül és nem is hajlandó tanulni, mert mindenre ott a Google és ez a családoknak megfelel. Elvégzi a munkáját, sokadik családhoz hívták már. Itt leginkább az a fontos szempont, hogy a gondozottnak ki felel meg, ko szimpatikus. Ha neki nem wz, akkor teljesen mindegy, hogy megbízható-e. Én adnék nekik esélyt együtt. Lehet, hogy megszeretik egymást. Ha nem, legalább megpróbáltátok.
ma 09:47
 3/9 anonim ***** válasza:
62%

"bár amikor apámat kérdeztem, kicsit vonakodott tőle."

Ha apád nemet mondott, mi a kérdés?

ma 09:58
 4/9 anonim ***** válasza:
30%
Az alapján, amit leírtál, kizárt, hogy beengedném az otthonomba, nemhogy még a beteg apám mellé. Tudod, messziről jött ember azt mond, amit akar, ennyi erővel akárki lehet, honnan tudod, hogy a hadseregből szökött - mint azt szépen körülírtad - és nem rablógyilkosság miatt körözik Oroszországban? De egy bármikor PTSD-ben bekattanó volt katonára sem bíznám rá a beteg apámat, ne viccelj már...
ma 10:04
 5/9 anonim ***** válasza:
44%

Nem tudhatod mit élt át és milyen trauma érte. Lehet, hogy pszichológusra lenne szüksége az illetőnek. Én csak úgy venném fel ha lehetőségem lenne arra, hogy jobban megismerjem illetve, hogy megfigyeljem kettejük kapcsolatát, tehát először egy pár alkalommal ott lennék velük harmadikként, utána megkérdezném édesapámat, hogy hogyan érezte magát vele kapcsolatban

Ha ezután vannak kérdőjelek, akkor nem. Lehet, hogy segítenék egymás traumáinak gyógyítását, de lehet, hogy nem.

ma 10:36
 6/9 anonim ***** válasza:
23%

Én nem engedném be. Kamuzik és menekül a hatóságoktól, nyilván hamis papírjai vannak.

Egyik orosz sem nem megbízható.

ma 11:22
 7/9 Kései Sirató ***** válasza:
46%
Lehet találni magyar személyt is, aki vállal gondozást, akár 24 órában. Referenciával.
ma 12:00
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
#6 Ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy egyik orosz sem megbízható? Ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam.
ma 12:26
 9/9 anonim ***** válasza:

8

Hát a mostani helyzetben én kerülném őket, akár ukrán akár orosz.

Ezek menekültek és mindenbe kapaszkodnak, életben akarnak maradni a másik kárára...

ma 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!