Normális dolog, hogy kiesik az egész középsikola? Előfordult már mással az életében, hogy felnőttként utólag aggódott azon, hogy mi lett volna ha mégsem sikerül elvégezni az egészet?
Ez nagyon fura lesz másoknak, de mivel már hetek óta bennem van ez, ki szeretném írni magamból.
Felnőttként súlyos szorongással lettem diagnosztizálva.
Emiatt van hogy régi dolgokon is szorongok...
Alapvetően az első kérdésem az lenne, hogy normális hogy kb totál kiesik a középiskola? 31 vagyok most, tehát 12 éve érettségiztem, nem ma, de azt nem tartom normálisnak hogy ennyire nem emlékszem...
marmint az épületre igen, a tanárokra, a volt osztálytársaimra, a nevükre stb... de pl hogy hogy telt egy nap, hogy hogyan zajlottak az órák, hogy hogy készültem rájuk, az totál kiesik...
azt tudom hogy senki nem ügyelt rám akkoriban, nem kérdeztek ki, stb...
arra is emlékszem hogy rendkívül nehezen mert a koránkelés, mindig nagyon fáradt voltam, rengeteget aludtam délután... és utáltam a rendszert, ezért nem is tanultam sokat.
Sőt, szerintem bennem végig volt 4 évig egy ilyen hülye gondolat, hogy nehogy strébernek tűnjek, mivel akkor nem leszek “menő”
Mivel általánosban nagyon nem voltam az és aki meg az volt az szívatott...
Ebből az emlékezés hiányából született meg bennem egy új szorongás, hogy hogy lehettem ilyen IDIÓTA, hogy ennyire nem vettem komolyan, miközben már akkor is mindig aggódtam mindenen és az érettségi meg élet-halál kérdése volt, mert azt kva cikinek tartom ha valakinek nincs....
(Egyébként érettségi előtt én annyira rosszul voltam hogy akkor volt életem első pánikrohama és bőgtem is, csak akkor még nem tudtam hogy mi volt az)
Természeten meglett és ahhoz képest hogy mennyire hanyag voltam nagyon jól sikerült, mert 4-es 5-ös lett(erre sem emlékszem hogy hogy sikerült) a matekot kivéve, ami kettes lett.
Pl a földrajz érettségim is 4-es lett es SEMMIRE nem emlékszem belőle hogy azt hogy hoztam össze...
mert hogy a magyarom 5-ös lett azt megértem, hiszen arra nem kell tanulni, ott magadtól kell egy esszét írni... de a földrajz tanulós...
Egyszerűen görcsben van a gyomrom ha arra gondolok hogy 4 évig az volt a munkám hogy elvégezzem az iskolát és a dolgozatoknál magamra voltam hagyva és csak a tanulás segített amit akkor én lesz.rtam és egyszerűen egy db dolgozatot nem tudok felidézni, hogy miket írhattam bele vagy mennyit készültem rájuk otthon. Egyszerűen teljesen kiesik az egész...
Élt át valaki hasonlót vagy ez csak a szorongás miatt van?

Kb mindőnknek kiesik.
kb vagy 2 névre ha emlékszem.
Általánosból meg senki nem ugrik be.

45 vagyok és emlékszem a középiskolára, az általánosra, még az ovira is.
Úgy tudom ha trauma ért vagy depressziós voltál (vagy?) akkor lehet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!