Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha jóval fiatalabbnak nézel...

Ha jóval fiatalabbnak nézel ki attól, ahány éves vagy valójában, mennyire zavar, ha emiatt ismeretlenek csak úgy tegeznek?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 19. 15:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor zavar ha én lemagázom, de ő letegez.
2023. ápr. 19. 18:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Jómagam 40-es férfi vagyok, szerintem a koromnak megfelelően nézek ki, bár mondtak már fiatalabbnak is, idősebbnek kevésbé. Én a kortársaimmal és a fiatalabbakkal tegeződni szoktam (ha huszonévest először tegezek, akkor azzal elvárom én is külön felszólítás nélkül hogy visszapertuzzon, ha nem akkor mondom neki hogy nyugodtan lehet). Ismeretlen idősebbekkel magázással indítok, ha ő tegez, minden további nélkül visszategezem. Amúgy nem koptatnám ki a magázást a közbeszédből, csak fiatalabb korosztályban szerintem szélesebb körben lehetne alkalmazni, nem pedig megsértődni miatta. Legtöbbször engem is tegeznek fiatalabb eladók, szolgáltatók, fiúk-lányok vegyesen. Ebbe az irányba tartunk, és tisztelet nem egyenlő a magázódással. Nem értem mégis miért okoz ez lelkifájdalmat egyeseknek, sokszor a fiatalabb korosztályon belül is.
2023. ápr. 19. 18:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az szokott furcsa lenni, ha egy házaspár egyik tagja tegez, a másik magáz, aztán hogy köszönjek nekik, ha épp mindkettő egyszerre ott van. 😅
2023. ápr. 19. 18:50
 14/17 anonim ***** válasza:
34%

Nem feltétlenül lelkifájdalmat okoz, hanem úgy gondolom huszonx évvel fiatalabb ne kezdjen már tegezéssel!

#6.

(Általában fiatalabbnak néznek amúgy)

2023. ápr. 19. 19:24
 15/17 A kérdező kommentje:
14-es, én itt leginkább arra gondoltam, amikor két fiatal huszonéves magázódik egymással, vagy hogy tizen- és huszonévesek ha magázódnának, ez nekem manapság furcsa lenne. Még az ebben a kérdésben hírhedten szigorú katonaságnál is.
2023. ápr. 19. 19:56
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#15.

Igen, az valóban furcsa lenne.

Óvodában dolgozom, adminisztrációs részén, az előző főnököm megkövetelte, hogy magázódjak a szülőkkel, akik hasonló korúak, vagy fiatalabbak voltak nálam. Aztán sorra jelezték, hogy nem kell.

Most egy fiatal, velem egykorú főnököm van, Ő már nem követel meg ilyet. Szóval szerintem ez erősen korosztályhoz kötött is.

#14.

2023. ápr. 20. 02:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem zavar, bár azért volt már fura eset mikor elkérték a személyim egy doboz sör miatt... én meg csak mosolyogva átadtam, aztán figyeltem a pénztáros mikor leesett neki, hogy 25 vagyok. :D :D
2023. ápr. 20. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!