Mi a probléma a mai fiatalokkal?
A leginkább individualista és nárcisztikus generáció. Önelégült és beképzelt fiatalok, akiket nem érdekel se a társadalom, se a közélet, csak magukkal foglalkoznak. Ilyen vagy ehhez hasonló szavakkal illetik meg a mai fiatalságot. Sokszor hívják lustának, életképtelennek őket.
Nektek mi a véleményetek a mai fiatalokról? Mik a legnagyobb problémák velük (viselkedés stb.)
Legyetek szívesek normális, kulturált választ adni!
Valamint kort és nemet is írjatok!
Semmi különössebb problémám nincs a mai fiatalokkal, szerintem normálisabbak, mint a mi korosztályunk volt.
33
Közel ötven évesen semmi bajom a fiatalokkal.
Ugyan úgy vannak köztük persze olyanok akik képtelenek a normális viselkedésre mint az én korosztályomban is megtalálhatóak nem normálisak.
Szerencsére a többség a fiatalok között és az idősebbek között is normális.
Lazy! :D
Legalább helyesen írnád a kommented, mert így még komikusabb. :D
Dédapáink ünnepelték az első világháború kitörését. Az eredménye egy súlyos vereség lett és Trianon gyalázata.
Nagyapáink hozzájárultak, hogy hazánk is kivegye a részét a második világháborúból. Eredménye még egy kínos vereség és a szovjet megszállás lett.
Szüleink elcseszték a rendszerváltást. Eredménye egy politikai töketlenkedés volt és esztelen ügyeskedés a vagyonosodásra, ami sokakat tönkretett.
A mi generációnk kétharmadra segítette a Fideszt és négyévente segít neki hatalmon maradni. Eredménye a brutális infláció, egészségügy, oktatás, szociális háló tönkretétele, rekord magas államadósság, nemzetközi megvetettség.
És mit csesztek el a fiatalok? Semmit! Ezért is tartom azt a véleményem, hogy a "mai fiatalok" szidalmazása nem jogos. Sosem volt az, egy korban sem. Az elődök hibáztak már. Ők még nem. És az is lehet, hogy tanulnak a mi hibáinkból, ezért ők okosabban csinálják.
A mindig is jelen lévő generációs problémákkal nemigen lehet mit kezdeni.
Amikor gyerek voltam, még a vonalas telefon sem volt elterjedt dolog.
Eltelt 50 év azóta és az emberek már fiatalon olyan kütyükkel a zsebükben mászkálnak, amelyik többet tud - kapacitását tekintve, - mint a gyerekkoromban egy teremnyi összeforrasztott vacak, a korabeli számítógép.
Ezek a kütyük sokkal személyesebb szerepet töltenek be a most fiatalok életében, mint az én korosztályomnak anno, egy szívhez szóló, fontos levél. A kapcsolatok az én korosztályomnak a fiatal korában sokkal személyesebbek, mélyebbek, tartalmasabbak voltak, mint azoknak, akik manapság egyetlen gombnyomással tudnak újakat létesíteni és régieket meg nem történté tenni. Mások a normák - lényegében az összes vonalon.
Változik a világ és az egymástól egyre távolabbi korosztályok ugyanolyan nehezen értik meg egymást, mint bármikor máskor.
Úgy vélem, nem szabad egyoldalúan szemlélni, megítélni a történéseket, mert ahhoz, hogy közös nevező alakulhasson ki kettő bármilyen ember viszonyában, ahhoz közös akarat kell. Ez a hajlandóság a világot megváltani akaró és a konok, magát bölcsnek vélő idősebb korosztály között mindig is egy eléggé vastag jég kategória volt, ami soha, vagy csak nagyon nehezen képes elolvadni.
Hiába jól nevelt, jóhiszemű velem egy kamasz korú ember, ha én hideg, elutasító, mogorva, barátságtalan, lenéző vagyok vele, - de ez fordítva is legalább ilyen szinten igaz, csak a fiatal ember más részleteket tart fontosnak.
Ez egy örökzöld! :(
Mi a probléma a mai középkorúakkal?
A leginkább individualista és nárcisztikus generáció. Önelégült és beképzelt középkorúak, akiket nem érdekel se a társadalom, se a közélet, csak magukkal foglalkoznak. Ilyen vagy ehhez hasonló szavakkal illetik meg a mai középkorúságot. Sokszor hívják lustának, életképtelennek őket.
Nektek mi a véleményetek a mai középkorúakról? Mik a legnagyobb problémák velük (viselkedés stb.)
Legyetek szívesek normális, kulturált választ adni!
Valamint kort és nemet is írjatok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!