Mást is zavar rajtam kívül, ha emberek a közlekedési eszközökön hangosan hallgatnak a telefonjukon valamit? Szóltok nekik vagy némán tűritek?
Én ilyenfajta viselkedést még csak a cgóknál láttam, azoknak meg nem szólunk, mert túlerőben vannak és még a törvény is mellettük áll.
Nekik jogaik vannak, a többieknek meg kuss van.
Lopni se lehet a boltban és ha magyar teszi, akkor meghurcolják (lásd Bakács Tibor meg a téliszalámi), de ha cgó, akkor még a biztiőr is szemet huny.
Ha én hangoskodnék, engem rögtön leszállítanának a buszról, de ha egy egész indián galeri, akkor mindenki fülét-farkát behúzva tűr a sofőrrel egyetemben.
Engem zavar, akkor is ha fülese van, de még abból is ordít ki a ducduc.
Én speciel rendszeresen szólok érte. Lehet, hogy fura lesz, de többnyire pont nem a kissebbség reagált durván, hanem a csini echte nagymagyar fiúcska. Mondjuk őt is helyretettem utána.
Alapból én udvariasan szólok, és kérem, hogy kapcsolja ki/halkítsa le. Ha erre olyan a reakció, akkor viszont stílust váltok. Volt, akinek simán kirántottam a füléből a madzagot, mert nem értett a szép szóból. Néha viszont elég, ha csak ránézek valakire. Akik ismernek, szokták mondani, hogy azért lehet, mert van egy olyan nézésem, amitől behúzzák fülüket-farkukat.
Soha nem akart még bántani senki, egyszer sem került sor tettlegességre. Egy alkalom volt, amikor benne volt a pakliban, de a villamos (Bp., 24-es - aki ismeri a környéket, annak ennyi is elég) többi utasa is beleszólt, és lepakolták az ifjoncokat rövid úton. Szóval itt sem történt semmi rendkívüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!