Egyes embereket miért zavar, ha valaki tudatosan nem akar gyereket vállalni?
Most direkt nem a politika topikban teszem fel ezt a kérdést, hogy ne abból az irányból közelítsük meg, de attól még lehet az lesz belőle. Nagyon sok kutatás van azzal kapcsolatban, hogy a gyermektelen emberek(főleg a nők) boldogabbak és messze nem annyira fehér-fekete ez a dolog, mint ahogy sokan láttatni akarják. Rengeteg olyan ember van, aki bár nevelt gyereket, de idősebb korára mégis elmagányosodik, nem csak ezen múlik.
De alapból, miért gondolják sokan, hogy ebbe beleszólhatnak vagy el kellene bárkinek is számolni azzal, hogy valakinek miért nincs gyereke? Most a másik ember életét nem befolyásolja az semmivel, ő nyugodtan vállajon, ha akar. Lehet sokan visszaigazolást keresnek, hogy jól döntöttek és azért piszkálnak másokat.
Miért zavar bárkit, ha valaki:
Más bőrszínű emberrel van együtt?
Meleg/leszbikus?
Nem házasodik meg?
Munkája nem arról szól, hogy naponta 8 óra robot?
Nem olyan agyhalott, hogy mindent megeszik amit a média kiszar?
Nem hívő/vallásos?
és még sokáig sorolhatnám..
Sokan szeretnek másokkal foglalkozni és bassza a csőrüket, ha valami olyan van a "látőkörükbe" amit ők másképpen látnak.
Tudod mit kell az ilyenekkel tenni?
Elkerülni és tenni rájuk magasról.
A családcentrikus rá akarja erőltetetni a puja, pár nélkülire a családalapítást. Mert szerinte, az ő tapasztalata alapján ez így helyes, így lesz boldog élete.
Békén kéne hagyni egymást, és többé nem születnének ilyen kérdések sem.
A legtöbb ember nem tudja azt elfogadni, ha valaki másképp él, mint ő.
Nem kell mások véleményével foglalkozni. Nem vagyunk kötelesek megfelelni senkinek.
Én szeretnék majd gyereket, de szerintem mindenkinek saját döntése mit akar.
Én inkább azt tapasztalom, hogy az a rohadék meg szívtelen aki gyereket akar erre a világra stb. Amit te írsz én csak 60 felettiektol hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!