Még mindig ronda lehetek, csak az önbizalmam nőtt? (18/L)
Én nem pontoztalak le, viszont tapasztalatból tudom, hogy amit írsz, nem így működik. Motivációs videók, könyvek nézegetésétől még senkinek nem jött meg az önbizalma még arra a szintre sem, hogy ne idegenektől kérdezzen.
Ha nekem a magánéletemmel, érzéseimmel, külsőmmel, párkapcsolatommal kapcsolatos kérdésekben idegeneket kell megkérdezni, akik semmit nem tudnak rólam, ott nagy a baj.
Empatikus személyre van szükség, aki ismer. Az internet és a videók, könyvek egy általános sablont gyártanak. Persze, hogy egy-két dolog stimmelni fog, amire azt mondod, hogy "hű, tényleg, ez én vagyok". Pont mint a horoszkóp. De a belső folyamataidba nem lát bele.
Csak akkor javulsz, ha a gondjaidat töviről hegyire el tudod mondani annak, aki
1. szán időt az értékes idejéből, hogy meghallgasson
2. nem ítélkezik, érvénytelenít, kéretlen tanacsokat osztogat, okoskodik, nem hallgatná meg a másik felet is
3. megértést színlelve a klasszikus "engedd el, ne foglalkozz vele, húzz határt, már régen volt, felejtsd el, még mindig itt tartasz" mantrákat nyomja. Ezekhez érzelmi tartalekok, eszközök kellenek, hogy valaki meg tudja csinalni.
12: frusztrál mi? Azért vetíted ki másra.
Én pl még nem savaztalak le. De elég butának tűnik, hogy a vadidegenek nem jók az egyik weboldalon, de ajánlsz másik weboldalakat tele idegenekkel:D
#14, 15
Itt hány pszichológus, pszichiáter ír ide? Szakoldalakról hallottatok már? Pszichológusok ezernyi órányi videót töltenek fel, pl. hogy hogyan fogadd el önmagad.
Pszichológusok írnak könyveket, azok is nagyon hasznosak.
De mindegy, ez a gyk színvonala.
16. Nekem nincs dolgom azzal, hogy hogyan reagálsz, milyen szemüvegen megy épp át egy mondanivaló. Úgy reagálunk, ahogy éppen vagyunk. Neked van vele dolgod.
Nem az én felelősségem más reakciója.
Ha neked a videók segítenek, rendben. Elfogadom.
16:
1. csak spekulálsz, mert nem tudod a választ a kérdésedre.
2. Ha feltöltesz egy videót, ráirod, hogy "pszichológus vagyok", attól csak a te világodban lesz pszichológus valaki.
3. Köztudott, hogy a lelki problémások sokan pszichológusnak mennek, mert igy remélnek megoldást maguknak, aztán tobb kárt okoznak,mint hasznot.
4. A pszichológia még mindig ott tart, hogy csak nagyon nagy toleranciával nevezhető tudománynak.
5. Te is a gyk-n vagy, te is "emeled" a színvonalat. Otthon is belekakilsz a tányérodba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!