Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Még mindig ronda lehetek,...

Még mindig ronda lehetek, csak az önbizalmam nőtt? (18/L)

Figyelt kérdés
Még általánosban nagyon sokat bántottak a külsőm miatt, és középiskola alatt is volt olyan hogy mentem az utcán, az emberek pedig nevetve összesúgtak körülöttem. Emiatt egész életemben robdának tartottam magam. De azóta megnövesztettem és szőkére festettem a hajamat, ami szerintem sokkal jobban áll mint eddig bármi, és sokat fogytam + formásodtam. Már egész szépnek látom magam, nyilván nem insta modell színvonal, de nem az a bányarém akinek hittem magam. De emellett bennem van, hogy mi van ha csak bebeszélem magamnak, és még mindig ronda vagyok, és csak idő kérdése hogy pofára essek nikor valaki jól megaláz miatta.

2023. febr. 17. 07:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%
Segítségre van szükséged. Ilyen kérdéseknek nem volna szabad itt megjelenni.
2023. febr. 17. 08:52
 12/24 anonim ***** válasza:
Pszichológiával pszichológus foglalkozik, a gyakori az emberek szubjektív velemenyének ad teret.
2023. febr. 17. 08:53
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Látom mennyi önbizalomhiányos, frusztrált ember van itt, aki az értékes 1. válaszomat jól leszavazta.
2023. febr. 17. 09:02
 14/24 anonim ***** válasza:

Én nem pontoztalak le, viszont tapasztalatból tudom, hogy amit írsz, nem így működik. Motivációs videók, könyvek nézegetésétől még senkinek nem jött meg az önbizalma még arra a szintre sem, hogy ne idegenektől kérdezzen.

Ha nekem a magánéletemmel, érzéseimmel, külsőmmel, párkapcsolatommal kapcsolatos kérdésekben idegeneket kell megkérdezni, akik semmit nem tudnak rólam, ott nagy a baj.

Empatikus személyre van szükség, aki ismer. Az internet és a videók, könyvek egy általános sablont gyártanak. Persze, hogy egy-két dolog stimmelni fog, amire azt mondod, hogy "hű, tényleg, ez én vagyok". Pont mint a horoszkóp. De a belső folyamataidba nem lát bele.

Csak akkor javulsz, ha a gondjaidat töviről hegyire el tudod mondani annak, aki

1. szán időt az értékes idejéből, hogy meghallgasson

2. nem ítélkezik, érvénytelenít, kéretlen tanacsokat osztogat, okoskodik, nem hallgatná meg a másik felet is

3. megértést színlelve a klasszikus "engedd el, ne foglalkozz vele, húzz határt, már régen volt, felejtsd el, még mindig itt tartasz" mantrákat nyomja. Ezekhez érzelmi tartalekok, eszközök kellenek, hogy valaki meg tudja csinalni.

2023. febr. 17. 09:15
 15/24 anonim ***** válasza:

12: frusztrál mi? Azért vetíted ki másra.

Én pl még nem savaztalak le. De elég butának tűnik, hogy a vadidegenek nem jók az egyik weboldalon, de ajánlsz másik weboldalakat tele idegenekkel:D

2023. febr. 17. 09:20
 16/24 anonim ***** válasza:

#14, 15

Itt hány pszichológus, pszichiáter ír ide? Szakoldalakról hallottatok már? Pszichológusok ezernyi órányi videót töltenek fel, pl. hogy hogyan fogadd el önmagad.

Pszichológusok írnak könyveket, azok is nagyon hasznosak.

De mindegy, ez a gyk színvonala.

2023. febr. 17. 09:24
 17/24 anonim ***** válasza:

16. Nekem nincs dolgom azzal, hogy hogyan reagálsz, milyen szemüvegen megy épp át egy mondanivaló. Úgy reagálunk, ahogy éppen vagyunk. Neked van vele dolgod.

Nem az én felelősségem más reakciója.

Ha neked a videók segítenek, rendben. Elfogadom.

2023. febr. 17. 09:27
 18/24 anonim ***** válasza:
Egy utolsó kérdés. Eszközt is adnak a videók? Amivel alkalmazni tudod a hallottakat? Ugyanis az eszköz az pont, hogy benned van, a személyiségedben, amit egyénileg lehet kibontakoztatni.
2023. febr. 17. 09:29
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

16:

1. csak spekulálsz, mert nem tudod a választ a kérdésedre.

2. Ha feltöltesz egy videót, ráirod, hogy "pszichológus vagyok", attól csak a te világodban lesz pszichológus valaki.

3. Köztudott, hogy a lelki problémások sokan pszichológusnak mennek, mert igy remélnek megoldást maguknak, aztán tobb kárt okoznak,mint hasznot.

4. A pszichológia még mindig ott tart, hogy csak nagyon nagy toleranciával nevezhető tudománynak.

5. Te is a gyk-n vagy, te is "emeled" a színvonalat. Otthon is belekakilsz a tányérodba?

2023. febr. 17. 09:31
 20/24 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így érzel. Hogy sok a gondolattorzítás a fejedben. A kognitív terápia hasznos rá. Tudok ajánlani valóban jó szakember, ha már motivált leszel. Jelenleg még nem tartasz ott. Így nincs miről beszélni.
2023. febr. 17. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!