Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szerezzek önbizalmat?

Hogyan szerezzek önbizalmat?

Figyelt kérdés
Állandóan lehúzom magam és gyakran azon gondolkodom, hogy mit gondolnak rólam mások. Rengeteg gátlásom van az önbizalom hiányom miatt, ami nagyon megnehezíti az életemet. Például képtelen vagyok beszélgetni idegenekkel és hangosan köszönni. Olyan is van, hogy az iskola folyosóján szándékosan kerülővel megyek, mert látok egy ismerős embert (akivel se nem vagyok jóban, se rosszban, de azért tudjuk egymás nevét) és nekem valamiért kínos találkozni vele.

2023. jan. 23. 21:29
 1/4 anonim válasza:
0%
Te kis huncut.
2023. jan. 23. 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:
65%
Pszichológus
2023. jan. 23. 21:51
 3/4 anonim ***** válasza:
95%

Amikor tini voltam nekem is ez volt. Igazából a gyakorlat segít csak. Szóval ha kicsit belemész olyan helyzetekbe, ami már érzed, hogy feszeget és ha újra és újra csinálod, akkor szép lassan megszoksz helyzeteket. Nagyon nehéz félni újra és újra ugyanattól, ha az előzőt túl élted.

De a lényeg, hogy egy csomó kortársad is ebben van, ez nem csak te vagy.

2023. jan. 23. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Írd össze ~10 pozitív tulajdonságod, és olvasd el minden reggel, ha közben új jut eszedbe, írd hozzá. Egyik magántanárom mondta még ezt a módszert, és tényleg sokat segített. Illetve a gyakorlat is: csinálj olyan dolgot/dolgokat, amikben jó vagy, sport, mozgás is sokat dob a dolgon, illetve az új helyzetek is. Ahogy azok is, amik (ahogy előttem is írták) feszegetnek, kilendítenek a megszokottból, pozitív értelemben.
2023. jan. 25. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!