Hogyan lehetne nagyobb önbizalmam? 25/L
Hát egy ilyen kérdésre nagyon nehéz nem közhelyekkel válaszolni. Talán nem is fog menni. De talán a legfontosabb, hogy igyekezz ne ártani másoknak. Sem gondolattal, sem tettekkel. Ne irigykedj senkire, hanem magadra koncentrálj. Legyél őszinte magadhoz. Írd le egy papírra az összes jó, és rossz tulajdonságokat, és gondolkozz el azon, hogy a rosszak miért rosszak, és hogyan tudnád megváltoztatni. Nem biztos, hogy azonnal sikerülni fog, de nap mint nap próbálkoznod kell vele. Ezzel fokozatosan el fogod érni, hogy megszeresd magad. Onnantól pedig, ha szereted magad, már tudni fogod, mik az erősségeid, és azt akár megpróbálhatod még tovább fejleszteni. Nem tudom, mi a célod. Hogy elismerjenek mások, vagy hogy saját magad elismerd? Ha utóbbi, akkor könnyebb a dolgot, mert csak azt kell tenned, amit helyesnek gondolsz. Ha másoknak akarsz tetszeni, az egy ingoványos talaj, mert egyrészt mindenkinek úgysem tetszhetsz, másrészt, így a negatív visszaigazolásokra fogsz hallgatni, nem pedig a saját sugallmaidra. Tehát első tanácsom, hogy szeresd meg magad. Ha ez nem megy könnyen, akkor képzelj el egy embert, akit szeretni tudnál. Mik az erényei? Ha ezt végiggondolod, már lesz előtted egy idilli kép, akihez hasonlítani akarsz, és elkezdhetsz olyanná válni. Az "önbecsülés" fontosabb az "önbizalomnál", ráadásul nem is létezhet önbizalom önbecsülés nélkül, úgyhogy először arra gyúrj rá.
Nekem úgy lett önbecsülésem, hogy kisportoltam a testemet, és megtanultam pár hangszeren. Ez könnyen hangzik, de beletellett vagy 10 évembe. A célokért sajnos keményen küzdeni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!