Miért van ennyi nyomorult ember, aki felveszi a telefont és nem szól bele?
Na, megtaláltuk ezeket az embereket, kedves kérdező :)
Amúgy nyilván bemutatkozok, elmondom ki vagyok, mit akarok, de rohadt idegesítő, hogy más még csak bele se vakkant a telefonban, fogalmam sincs, hogy csak felvette és a kezében tartva lesi, vagy már a füléhez emelte és mondhatom amit akarok...
Komolyan ennyi ész kell ehhez??
Miért “lesné” miután felvette? :D
És ez nem “ész” kérdése, a lakásomba se engedek be senkit csak mert kopogott, előbb kinézek hogy ki az, ha idegen akkor megkérdezem mit akar, stb. Ez ugyanaz. A hívó tudja hogy én ki vagyok, minimum hogy kezdésként ő is elmondja hogy ki ő és mit akar tőlem.
Ha keresek valakit, köszönök, bemutatkozom és ugyanazzal a levegővel - szükség esetén - elmondom, hogy ki vagyok és kit, miért keresek!
Minden más ezután következik!
Ha életben zajlik le valami, akkor is én megyek oda valahová, én megyek be valakihez, én kérek - szükség esetén - bebocsájtást, én köszönök a helyszínen tartózkodó(k)nak és én mondom el - szükség esetén, - hogy kit, miért keresek.
Nyilvánvaló, hogy egy üzletbe belépve vannak kihagyható lépések, amelyeket ki is hagy az jól nevelt ember is, de a belépést követő köszönés nem tartozik ezek közé.
A kelletlenül másokat zaklató szándékú emberben pedig igenis legyen annyi, hogy köszön, bemutatkozik a telefonba és elmondja, hogy kit, miért keres, - ő akar tőlem valamit és nem én tőle!
A tilosban járó ember pedig hadd legyen csak bizonytalan, hogy jó embert zaklat-e vagy sem, - a tisztességes szándékú embernek pedig természetes a jól nevelt viselkedés! Aki a kommunikáció ennyire alapszintű szabályaival nincs tisztában, az pedig ne erőltesse azt!
Normális ember számára nem bonyolult ez!
A nem normális pedig nem érdekel!
Kérdező, ezek legtöbbször ilyen tukmálós telefonok, hogy valami kihagyhatatlan ajánlatuk van számodra, vagy ingyenes egészségi vizsgálatra hívnak, vagy efféle.
Ha nem jelzi ki a számot, akkor csak egy hallót mondj. Ha erre semmit se szól, tedd le és aznap többet ne vedd föl a számkijelzés nélkülit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!