Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Etikus dolog a bűnözőknek...

Etikus dolog a bűnözőknek emberi jogokat biztosítani?

Figyelt kérdés

Tehát azok, aki gyerekeket erőszakolnak meg, baltával szelik ketté a másik fejét indulatukban, drogokat terjesztenek, idős bácsikat, néniket támadnak meg a pénz miatt, milliókat/milliárdokat szereznek csalással (mások megkárosításával - miért is kaphatnak emberi jogokat?

Az én felfogásom szerint a bűnöző nem ember, hanem bűnöző.

A bűnöző az bűnöző, tehát káros a társadalomra, szenvedés okoz másoknak.

Ebből fakadóan nem értem, hogy miként élhetnek a rabok emberi körülmények között, mikor az lenne a normális, ha a középkori tömlöcökhöz hasonló zárkában tartanák őket (elképesztő, de igaz: egyesek luxusbörtönben élnek!)

Miért illeti meg a bűnözőt az élethez való jog, amikor 100%-os bizonyítás esetén a leggonoszabbakat ki kellene végezni (és a hóhér nem minősülnek gyilkosnak!).

Miért nem lehet a bűnözőt arcon ütni egy tárgyaláson, stb.

2023. febr. 6. 21:24
A kérdező szavazást indított:
A bűnözőknek nem járhat járhatna emberi jog.
A bűnözőknek is jár az emberi jog.
38 szavazat
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
82%
Jó csak hol húzzuk meg a határt? Mert az hogy ki bűnöző az elég képlékeny, meg hozhatnak bármikor olyan törvényt ami szerint te is bűnöző vagy.
2023. febr. 6. 21:28
 2/45 A kérdező kommentje:

Én becsületes ember vagyok. Akkor is tisztességesen dolgoztam, amikor tudtam, hogy a helyszínen nincs kamera.

De a kérdésedre válaszolva, hoztam pár példát!

2023. febr. 6. 21:29
 3/45 anonim ***** válasza:
25%
De ha pl szereted a sportszeletet holnaptól meg bűn lesz szeretni? Akkor is olyan jó ötletnek tartod majd ha téged fosztanak meg az emberi jogaidtól?
2023. febr. 6. 21:31
 4/45 A kérdező kommentje:

Ez butaság. Miért lenne bűn a sportszeletet szeretni?

A bűnözésre vannak klasszikus példák (pl. pl pedofil gyilkosok). De hoztam párat a kérdés alatt is.

2023. febr. 6. 21:33
 5/45 anonim ***** válasza:
22%

bármikor olyan törvényt ami "szerint te is bűnöző vagy."

Hát persze.

Istenem, ekkora marhaságot.

Úgy kellene csinálni, hogy a visszaesők esetén már nagyon durván eljárni.

2023. febr. 6. 21:37
 6/45 A kérdező kommentje:

"Úgy kellene csinálni, hogy a visszaesők esetén már nagyon durván eljárni."

Ez is jó megoldás.

2023. febr. 6. 21:39
 7/45 anonim ***** válasza:
72%

De a drogdílereket pl miért fosztanád meg a jogaiktól. Ők csak egy piaci igényt elégítenek ki. Meg folyamatosan dekriminalizálják/legalizálják a drogokat ami ma bűn, holnap max szabálysértés mert nem adott blokkot.

A másik meg a bizonyítás kérdése. Nagyon sok ember ül börtönben akiről bebizonyították, hogy bűnös közben meg ártatlan. Ártatlan embereket miért fosztanál meg az emberi jogaiktól?

Azért baromság amit írsz mert nem lehet minden esetben eldönteni hogy valaki bűnös-e. Attól mert egy bíró üt egyet a kalapáccsal az nem változtat az ártatlanból bűnöst.

A másik a rendszer kérdése. Mindenhol jelen van a korrupció, bárkit meg lehet venni, bírót, ügyvédet, tanúkat.

Meg ott vannak a törvényhozók. Ők is lehetnek korruptak, bolondok lásd náci németország. Nem biztos hogy jó ötlet minden civilizált dolgot megszüntetni csak mert gyk-s pistikének rossz napja van.

2023. febr. 6. 21:39
 8/45 anonim ***** válasza:
73%
De itt is lehetne különbséget tenni egy gyilkos meg mondjuk egy csokitolvaj között, vagy hogy mondjam, vannak fokozatok meg súlyosságok, tehát egy gyilkost kivégeznék, egy agresszív erőszakolót rosszabb körülmények közt tartanék, egy áruházi szarkát meg kevésbé rosszban. Nem egyforma erősségűek a bűnök.
2023. febr. 6. 21:40
 9/45 A kérdező kommentje:

"De a drogdílereket pl miért fosztanád meg a jogaiktól."

Mert a drogdílerek romlott emberek, akik abból nyernek pénzt, hogy másokat testileg és lelkileg megnyomorítanak. Ehhez a "munkához" alapvetően romlott lelkület szükséges, szóval aki ilyet csinál, az erkölcsileg alapból egy nulla ember. Vaj van annak a füle mögött az élet más területein is. Nem erdemel semmilyen jogot.

2023. febr. 6. 21:43
 10/45 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező: hol, és mennyiért vetted a gépedhez a Windowst?

És a gyereked a PC-játékait?

2023. febr. 6. 21:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!