Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyhogy engem nem érdekel a...

Hogyhogy engem nem érdekel a világlátás?

Figyelt kérdés
Minden ismerősöm arról beszél, hogy szeretné beutazni Európát, egyesek világkörüli utat terveznek. Engem ez tökre nem vonzz, nekem nem ez az élvezet. Más is van így?

2023. jan. 25. 12:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
29, szerintem az emberek nagy része gondolkozott már ilyenen, azért ezek nem olyan mélyen szántó gondolatok.
2023. márc. 27. 00:06
 32/40 anonim ***** válasza:
62%

Neked a nagy világlátás az Budapest.

Valami rejtett pszichés problémád lehet, olyan fóbia. Egy zárt álomvilág gondolkodásod van és ehhez talán még társul hogy anyagilag nem is vagy jól.

2023. márc. 27. 01:33
 33/40 anonim ***** válasza:
51%
Materialista világ> tehát akkor te is azok közül való vagy, aki szerint az utazás kimerül abban, hogy a tengerparton fekszik meg drága koktélokat iszogat valami jó drága hotelben. Pedig az utazás nem ennyiről szól... Nagyon sokmindent magába foglal. Történelem, művészet, kultúra, nyelvek.. stb. Engem mindig érdekelt az hogy milyen érzés bemenni egy templomba amit ezer évvel ezelőtt építettek, vagy elmenni egy helyre ahol hatalmas csaták voltak. Az ételek a sör íze sem ugyanolyan, mint itthon, mert más a víz, más az éghajlat... Annyi de annyi minden van a világon, ami hozzád tesz. Ezt kihagyni nagy butaság.
2023. márc. 27. 08:22
 34/40 A kérdező kommentje:

32-es. Elég ostoba lehetsz, ha ezt gondolod.

Meg amúgy mindegyikőtök. Valamelyik válaszolóval teljesen egyetértek.

Veletek kár beszélgetni. Azért beszélgetni, mert vitatkozni alapból nem lehet ilyen emberekkel. Ti vagytok a zárkózottak, de ezt úgysem fogjátok belátni, én meg nem pazarlom az időmet ilyen emberekre.

Feltételezések feltételezések hátán, és ehhez társul mély sértődöttség. Ezek vagytok ti.

2023. márc. 27. 08:45
 35/40 anonim ***** válasza:

ezek amiket most mondtál, erős projekcióknak tűnnek. Vizsgáld meg magadat hogy esetleg nem pont rád igazak-e ezek a kijelentések.

Az utazás pont hogy belső élmény valójában, hatalmas belső fejlődést tud beindítani.

Pl én amikor egy indiai nyomornegyedben jártam, megdöbbentett hogy az ott élő emberek milyen végtelenül boldogak voltak! :o Csak úgy ragyogott a szemük, és nagyon kedvesek voltak, pedig nem osztottam pénzt ;) nem is kéregettek, intézték a dolgaikat miközben élvezték az életüket, bármilyen is. Így is lehet élni, nem csak búvalb.szottan dögleni a buszon munkába menet a telefonba merülve, annak ellenére hogy hozzájuk képest aranyéletű a legszegényebb magyar is.

Rám ez óriási hatással volt, és megváltoztatta az élethez való hozzáállásomat, sokkal boldogabb, elégedettebb lettem, még ha nem is tudom megközelíteni sem az ő szintjüket.

És ez csak egy a sok utazásaim alatt engem ért belső meghatározó élmények közül.

2023. márc. 27. 11:35
 36/40 anonim ***** válasza:
51%
34, ne haragudj, de kicsit nézz magadba, mert aki itt feltételez dolgokat, az te vagy
2023. márc. 27. 12:00
 37/40 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező!

Elég ostoba lehetsz, ha ezt gondolod.

Veled kár beszélgetni. Azért beszélgetni, mert vitatkozni alapból nem lehet ilyen emberrel. Te vagy a zárkózott, de ezt úgysem fogod belátni.

Feltételezések feltételezések hátán, és ehhez társul mély sértődöttség. Ez vagy te.

Itt a tükör Neked.

Szívesen.

2023. márc. 27. 14:56
 38/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy rám szánjátok az időtöket, és hogy ennyire a kedvemben akartok járni, viszont továbbra is senkik vagytok számomra és nem érdekel a véleményetek :) Akinek nem inge...

35ösnek mondanám, hogy alapvetően még nem is veled van a bajom, mert értelmesen írsz hanem az idiótákkal, akik ide jönnek veszekedni, mert nincs jobb dolguk, mint kötekedni.

Amit viszont leírtál, nem tud hatni rám, mert alapból nem úgy élem az életemet mint az átlagember. Ha ismernél meglepődnél, mennyire pozitív természet vagyok. :)

2023. márc. 27. 16:13
 39/40 anonim ***** válasza:

35ös voltam. Nem tudom milyen ember vagy (bár projekcióra hajlamos, abból ítélve amiket itt írtál), de az biztos hogy te is tudsz valamit tanulni utazásokból. Az indiai tapasztalatom csak egy a sok közül, egy példa ami rám nagy hatással volt.

Pl. amikor Los Angelesben jártam, szép hotelben Beverly Hillsben, bérelt cabrio Ford Mustanggal mutattam a csillogást a friss feleségemnek, aranyszínű Ferrari korzózott a Rodeo Driveon, Santa Monica beachen sétáltunk, néztük a sok hízott amcsit ahogy csoportosan zenére edzettek :). Persze felmentünk a HOLLYWOOD felirathoz is, jókat kajáltunk, stb. Egészen addig amíg hirtelen ötlettől vezérelve mondtam hogy nézzük már meg a belvárost, és belőttem magamnak a messzeségben látható felhőkarcolókat.

Ahogy haladtunk arrafelé, egyszercsak megváltozott a környezet, és hirtelen mindenhol sátrakat láttunk a járdákon, graffiti mindenhol, és elég durva bandák lófráltak mindenütt és mindenki minket kezdett stírölni a tetőtlen kocsinkban. Lassú volt a forgalom, jól beijedtünk, én próbáltam felhúzni a tetőt, de az a sz.r meg se moccan ha nem tökéletes állóhelyzetben vagyunk. "Végre" egy piros lámpánál sikerült feltenni a tetőt, és a zöldnél ki is lőttünk onnan azonnal :)

Nagyon ijesztő volt. És ez Los Angeles kellős közepén! Később megtudtam hogy az a Skid Row volt, kb a hajléktalan és bűnöző városrész ahova a rendőrök se nagyon teszik be a lábukat.

Ez mutatta meg nekem, mi is az "ára" a sok csillogásnak, a sok társadalmi vesztes ami ott van ahogy megkapargatod egy kicsit a glamúrt.

Ez egy másik fajta világkép formáló élmény volt.

Hidd el, te is megtalálnád a sajátodat.

2023. márc. 27. 17:13
 40/40 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megosztottad. Meglehet.
2023. márc. 27. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!