Van olyan irodalmi hős, aki nagy hatást gyakorolt személyiséged, világlátásod, beállítódásod alakulására?
J.K Rowling-Harry Potter.
A fiatal koromat teljesen megváltoztatta, és most is nagyon szeretem, nagyon tehetséges.
Harry Potter :D Fantasztikus egy irodalmi mű...
Nekem a Jókai, Gárdonyi és Mikszáth szereplők azok, akik olyan emberi tulajdonságokat mutattak be, amik érától függetlenül mindig is aktuálisak lesznek. Ami értéket képvisel. A Harrz Potter, Vámpírnaplók és egyéb firkálmányok nem irodalom, hanem olvasnivaló, a szó nem túl pozitív értelmében. Nem rossz, mint történet, de nem is rendelekzik mély mondanivalóval. Sajnos ma a gyerekek nagy része alapból nincs a "minőséghez" szoktatva, már a szülő is "tanulatlan" és szeeegény 15 évesen még nem elég érett az irodalomhoz, csak a minőségtelen vackokhoz.
Igazából olyan hős nem volt, aki személyiségében nagyot hatott rám. Olyan volt viszont, hogy ami vele történt, amilyen utat végigment egy másik karakterrel, az volt hatással rám - általában inkább a világlátásomra, mint a személyiségemre.
Tudom, hogy ez nagyon alap válasz lesz, de Lizzy Bennet és Darcy kapcsolata abszolút ilyen a Büszkeség és balítéletből... hogy a túlzott előítéletesség és a túlzott büszkeség nem vezet jóra, és meg kell ismerni a másikat ténylegesen, hogy véleményt formáljunk róla.
Vagy Klaus Mann Mephistójában Hendrik Hofgen pályafutásán keresztül az, hogy a hatalom hogy használja fel a művészetet a saját eszközeire, és hogy igenis vannak emberek, akik mindig az aktuális hatalmat szolgálják ki, még ha remekük álcázzák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!