Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyhogy engem nem érdekel a...

Hogyhogy engem nem érdekel a világlátás?

Figyelt kérdés
Minden ismerősöm arról beszél, hogy szeretné beutazni Európát, egyesek világkörüli utat terveznek. Engem ez tökre nem vonzz, nekem nem ez az élvezet. Más is van így?

2023. jan. 25. 12:03
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Ahamm. Szóval innen fúj a szél. Ne másra vetítsd ki a problémáid. Nagyon átlátszó.
2023. márc. 26. 11:42
 22/40 anonim ***** válasza:
21: Hiába örülsz, de még sem úgy van ahogyan gondolod. :P
2023. márc. 26. 12:10
 23/40 A kérdező kommentje:
Nem örülök. Nem érdekem más problémáin csámcsogni.
2023. márc. 26. 12:50
 24/40 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem elsősorban azokat hagy hidegen a világot látás akik sosem tapasztalták még annak gondolkodásmód-, világkép- és személyiségfejlesztő hatását. Akik nem is értik hogy ez miről is szól.

Sokan azért soha nem is fogják ezt megtapasztalni mert

1. túlságosan félnek kilépni a komfortzónájukból. Ez olyan mint amikor valaki annyira fél a víztől, hogy emiatt sose tanul meg úszni. Azért is ördögi kör, mert ha megtanulna úszni, már nem is félne tőle, de amíg nem ugrik bele, sosem jut el oda, nem tapasztalja meg mekkora öröm a vízben magabiztosan lubickolni akár a legmélyebb tengerben is.

Nagyon sokan a megszokásaik rabjai, ezek akik ragaszkodnak a megszokott kajáikhoz, ruháikhoz, lakóhelyükhöz stb. Belőlük nem nagy eséllyel lesz világot látó, se nyitott gondolkodású.

2. nem beszélnek semmilyen idegen nyelvet. Bár nem lehetetlen nélküle világot látni, nagyon beszűkíti az embert érő élmények körét. Minimum egy jó angolismeret kell hogy legalább valamilyen szinten tudjon az ember kapcsolódni a helyiekkel. Én minden utazás előtt legalább egy alapfokú szintre megtanulom a helyi nyelvet. Még ha csak gagyorászok is a helyi nyelven, hatalmas összehozó hatása van, ha angolra váltunk utána, akkor is. De csak a tanulással is annyi plusz infó jön át az emberbe, a helyiek más gondolkodásmódja, egy kis kultúra ismeret, stb. hogy már csak azért is megéri, és teljesen más szemmel is érkezik oda az ember mint aki megmukkanni nem tud.

3. akiknek az utazás csak nyaralásról szól, akik csak a tengerparton akarnak dögleni, valami all inclusive üdülőtelepen amit egy percre sem hagynak el. Az nekem nem is számít világlátásnak, azt kb otthon is megtehette volna, alig másabb annál. Ők nem is nyitottak igazán az új élményekre, kultúrákra.

Szóval csak sajnálni tudom azt aki nem csinál ilyet, vagy nem is akar. El sem tudja képzelni mekkora dolgokról marad le.

2023. márc. 26. 16:31
 25/40 A kérdező kommentje:

És akkor mi van, ha egyik pontod sem igaz rám? Nem érdekel az egész.

Attól még, hogy tudok úszni, nem jelenti, hogy szeretek és baj ha nem csinálom. Attól még, hogy tudok vezetni, utálok és semmi kedvem hozzá csak nagyritkán.

Mások vagyunk.

2023. márc. 26. 16:54
 26/40 anonim ***** válasza:
55%

Ha ahogy mondod, hogy téged még zavar is hogy nem érdekel a világ, akkor mégis csak igaz hogy valami félelem miatt nyomsz el valamit és érzed hogy lemaradsz valamiről.

Csak megsúgom neked hogy a legnagyobb, leggyökeresebb változást bennem egy olyan út hozta, ami nem hogy nem érdekelt, egyenesen az volt az ország ahova soha életemben be sem akartam tenni a lábamat. Sokkal szegényebb életem lenne most ha az Élet nem kényszerít mégis rá arra az utazásra.

2023. márc. 26. 18:51
 27/40 anonim ***** válasza:
Szerintem azért mert nem nincs elég ismereted ahhoz sem kulturális, sem történelem terén, hogy érdekeljen más ország. 19, én sem álltam jól anyagilag kb. 25 éves koromig, attól függetlenül már tűkön ültem, hogy kiszabadulhassak és megnézhessem azt a sok helyet, amiről addig csak tanultam.
2023. márc. 26. 19:52
 28/40 anonim ***** válasza:
55%
27: egyetértek. Saját ismeretségi körömben a tanulatlanok közül vannak azok akiket nem érdekel a világ bejárása, ill aki akar, az inkább kivagyiságból, mert mindenkinek henceg hogy ez vagy az a tengerpart milyen csodálatos volt, meg hogy ezt itt, azt meg ott vette. Semmi igazi élményről nem számolnak be, csak hogy megmutathassák hogy ők ott is voltak.
2023. márc. 26. 20:02
 29/40 A kérdező kommentje:

Nem értem mi bennetek ez a vágy. Bennem sosem volt. Nem gondolom magamat butának történelemből. Azt veszem észre, hogy szellemileg nem is vagyok egy szinten a kortársaimmal.

Engem sokkal mélyebben foglalkoztat a belső világom, mint a fizikai világ.

De ezt sokan úgy sem értik, valószínűleg sokan soha nem is fogják ebben a materialista társadalomban.

2023. márc. 26. 22:05
 30/40 anonim ***** válasza:
23%

Kár itt bármelyik válaszolóval is vitatkozni. Szerintem ha megkérdeznéd, még a családfádról is azt hinnék, hogy jobban tudják.

És mit értesz belső világ alatt?

2023. márc. 26. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!