A nők miért mondják azt hogy feléjük több az elvárás?
#29 "Inkább a férfiakat szívatják ha nincs barátnőjük, vagy ilyenek-olyanok."
Kik szívatják a férfiakat, ha nincs barátnőjük és miért?
30
Hát nekem ez egy szenzációhajhász, érzelmi manipulációs videónak tűnik a modernkori feminizmus csúcsából. Ettől még vannak benne értelmes részek persze, de eléggé el van túlozva
#34 A rövid szoknya hol van elítélve?! Ne viccelj! Ha megerőszakolnak egy nőt és rövid szoknya volt rajta, akkor úgy kell neki, megérdemelte, mert minek vett fel rövid szoknyát? <- itt van elítélve.
Na meg nem rövid szoknya, de sosem felejtem el, amikor jópár évvel ezelőtt soroksáron megerőszakoltak és meggyilkoltak egy futónőt, aki bátorkodott este 7-kor elmenni futni (ahogy egyébként minden nap tette) és olyan kommentek özönlöttek a hírek alá, hogy megérdemelte, mert minek megy el este 7-kor futni?!
-> Iszonyatos volt akkor ezzel a társadalmi szintű nőgyűlölettel szembesülni.
És egyébként tényleg érdekel, fejtsd ki kérlek.
35
A társadalom nem annyira sötét, hogy az áldozatot okozza, hogy megerőszakolták. Sose az áldozat a hibás. Az internetes trollok nem számítanak, mert hangos kisebbség, aki a neten éli ki a frusztrációját és jó eséllyel nem gondolja komolyan. Legalábbis remélem, mert eléggé sötétnek kell lenni ilyen gondolkozáshoz.
Visszatérve a videóra: úgy lehet értelmes beszélgetést folytatni egy problémáról, ha normális kommunikálunk egymással. A videó, mint ahogy korábban írtam, nekem úgy jön át, mint ami az érzelmekre akar hatni - és pont ez az, ami a normális megbeszéléssel szembe megy. Ha valakivel valamilyen problémát meg akarsz oldani, akkor sose úgy fog menni, hogy elkezdtek egymás fejéhez dobálni mindent ami eszetekbe jut. Persze így kezdhődhet, de csak lehiggadás után lesz értelmes eredmény. Na most szerintem ez nagyban is működik, a videóból (és ugyan vannak benne értelmes tanácsok, este kimenni egyedül az utcára kockázatosabb, mint nappal, nőknek és férfiaknak egyaránt) viszont nekem is az jön át, mint amikor egy tini lázad a szülei ellen, nehéz komolyan venni.
Egyébként kb. azon a szinten van (jó, egy fokkal értelmesebb), mint amikor kitalálták, hogy mekkora elnyomás már az, ha a pasik kicsit szétnyíló lábbal utaznak a közlekedési eszközökön (abból az időből is van, bár bevallom nem követem már ezeket manapság). Aztán azt hiszem Angliában az valamelyik év (vagy hónap?) találmánya lett egy szék, ami megakadályozza, hogy ilyen szétterpeszkedő lábakkal lehessen ülni.
A modern feminizmus (amit a videó képvisel), nyugaton a legtöbb esetben elég bagatel dolgokkal foglalkozik, pedig vannak olyan helyek, ahol igenis szükség lenne rá, pl. jelenleg a közel keleten a nők valóban el vannak nyomva, éppen az egyenlőségért küzdenek. Viszont itt ez inkább a csoport szellemet erősíti, ahol a csoportoknak egymás ellen kell lennie. Ez jól látszik a kérdezőből is, aki pont ugyanez, csak a férfi oldalról. Ott is biztos vannak ilyen cringe videók, csak nem találkoztam még velük. És akkor a modern feminizmus meg a nem tudom hogy hívják férfi megfelelője mennek egymás ellen és úgy tűnik mind a két oldal sokan van, de hangos kisebbségek
A modern feminizmus az amúgy se feminizmus már, inkább férfigyűlőlet. De én szerintem a társadalom döntő része az egyenjogúság mellett van, ami úgy tudom, hogy érvényesül. Vagyis mintha valami olyasmi rémlene, hogy nők nem lehetnek tűzoltól? De ebben nem vagyok biztos. Ha ez igaz, akkor pl. ezért lehetne küzdeni
Tisztában vagyok benne, hogy most nem egészen az elvárások részből közelítettem meg, de szerintem a videónak eleve nem az volt az elsődleges célja anno, hogy dokumentálja ezeket.
Szerintem nem csoportszellemet követve ellenségeket kellene keresni, hanem a valódi problémákra megoldást keresni (mind a két fél részéről, az se okés amit a kérdező csinál), meg ha mindig másban keressük a hibát az se egészséges (ez már inkább a kérdezőnek szól)
#36 "A társadalom nem annyira sötét, hogy az áldozatot okozza, hogy megerőszakolták" - de, sajnos nagyon gyakori az áldozathibáztatás, bár tény, hogy folyamatosan javul a tendencia.
"Ha valakivel valamilyen problémát meg akarsz oldani, akkor sose úgy fog menni, hogy elkezdtek egymás fejéhez dobálni mindent ami eszetekbe jut. Persze így kezdhődhet" - ez a videó figyelem felhívás a problémákra, amiket meg kellene oldani. Ezután kezdődhet a kommunikáció, ha már elég sokan figyelnek és megértik, hogy baj van.
"nekem is az jön át, mint amikor egy tini lázad a szülei ellen, nehéz komolyan venni." - értem, hogy neked kívülállóként nehéz komolyan venni, de azoknak a nőknek, akiket szinte minden nap ér valamilyen zaklatás, atrocitás, mikroagresszió, elnyomás, azoknak a videóban felsoroltak nagyon is valós és átélhető problémák. Ha komolyan veszed, ha nem, ezek a mai napig létező problémák, amik megkeserítik a nők életét. Nekem sokáig el is lehetetlenítették: szorongás, depresszió, pánikrohamok, idegösszeomlás lett a vége.
"kitalálták, hogy mekkora elnyomás már az, ha a pasik kicsit szétnyíló lábbal utaznak a közlekedési eszközökön" - ez egyébként tényleg tahó dolog.
"A modern feminizmus (amit a videó képvisel), nyugaton a legtöbb esetben elég bagatel dolgokkal foglalkozik" - neked és aki nem elszenvedője a mindennapos zaklatásnak és elnyomásnak, lehet, hogy bagatell, de csak azt tudom írni, amit az előbb: a felsoroltak nők életét teszik tönkre.
"vannak olyan helyek, ahol igenis szükség lenne rá, pl. jelenleg a közel keleten a nők valóban el vannak nyomva" - én nem a közel-keleten élek és sosem értettem ezt az érvelést, hogy nekem miért kell előbb mások problémáját megoldanom ahhoz, hogy foglalkozhassak a sajátommal? A feminizmustól mindig ezt várják el, de csak hogy egy ellenpéldát mondjak: éhező/szegénységben élő gyerekek. Azoktól akik ezeken a Magyarországon élő gyerekeken akarnak segíteni, nem várják el, hogy előbb mentsék meg az Afrikában, Indiában éhező, haldokló gyerekeket. Pedig ott még rosszabb helyzetben vannak, mint Magyarországon, mégsem vágja soha senki a fejükhöz azt, hogy ne az itthoni gyerekeket etessék, hiszen vannak sokkal rosszabb helyzetben élő gyerekek is a világban. De nekünk, nőknek valamiért csak azután van megengedve, hogy a saját, itteni problémánkkal foglalkozzunk, miután megmentettük a világ többi, nálunk rosszabb helyzetben élő nőjét.
"A modern feminizmus az amúgy se feminizmus már, inkább férfigyűlőlet." - nem érzem férfigyűlöletnek a videóban felsoroltak iránt kifejezett nemtetszést és ezek megváltoztatására való igényt. Te igen?
"nők nem lehetnek tűzoltók (...) Ha ez igaz, akkor pl. ezért lehetne küzdeni" - azok a nők, akik tűzoltók szeretnének lenni, nyilván küzdenek ezért. Ha majd szólnak, hogy menjek velük tüntetni azért, hogy ők is lehessenek tűzoltók, örömmel megyek.
"Szerintem nem csoportszellemet követve ellenségeket kellene keresni, hanem a valódi problémákra megoldást keresni" - Egyetértek.
Mikroaggresszivitást mindenki kap, azt nem tudom nők többet kapnak-e vagy sem, de tippre nem ettől függ. Szerintem inkább attól, hogy ki mennyire tűnik könnyen piszkálhatónak, pl. engem is sokáig piszkáltak, pedig pasi vagyok. A legjobb védekezés, ha ilyen beszólókat szó szerint ignorálod, de olyan mintha nem is létezne és akkor békén hagy. Mondjuk pl. a dickpickes ismerkedési stratégia ellen nem tudom mit lehetne tenni, ebben nyilván a nők vannak rossz helyzetben. Tiltás egy módszer, hátha csak a nem túl intelligensek csinálják és nincsenek sokan, de ezt sose értettem mire jó
Én úgy látom, hogy mindkét nemet éri különböző negatív dolog a másik nemtől vagy a saját nemétől, csak másban szólnak meg egy férfit, mint egy nőt, ezzel meg nem hiszem hogy sok mindent lehet csinálni, az emberek szimplán seggfejek.
"én nem a közel-keleten élek és sosem értettem ezt az érvelést, hogy nekem miért kell előbb mások problémáját megoldanom ahhoz, hogy foglalkozhassak a sajátommal?" Itt én a feminizmusra gondoltam, mint egész, ami elvileg az egyenjogúságról szólna, ami legnagyobbrészt teljesült. Egyébként nem mondtam sehol, hogy az emberek ne foglalkozzanak a saját problémáikkal.
Maga a videó szerintem nem a társadalomnak szól, hanem a férfi részének és őket hibáztat mindenért, de én a férfigyűlöletet a modern feminizmusra mondtam. Persze ez valszeg túlzás és kis hangos része olyan (pl amikor arról beszélnek, hogy az adott férfi a szövetségesük, mintha a nemek háborúban állnának), ők azok, akik kb. az incelnek nevezett pasik megfelelői nőben a feminizmus neve alatt.
De ha a videónál maradunk, felsorol dolgokat, ami nem tetszik, de ott mi lenne a megoldás? Mármint, gondolom az emberek gondolkozásának a megváltoztatása a cél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!