Szerintetek kudarcot vallottam?
A szüleim orvosok, de én nem bírom a vért, és gyógymasszőr lettem.
Szeretem a munkámat, egy kórházban dolgozom, de főleg apukámtól sokszor megkapom, hogy kudarcot vallottam.
Szerintetek?
Kudarcot akkor vallottál volna ha semmit nem érsz el, vagy feladod a dolgaid. Nem kell törvényszerűen orvosnak lenned azért, mert a szüleid azok.
Elég baj, ha ők ezt így gondolják.
Ne hallgass apádra, hiszen az a fontos, hogy te szeresd a munkád, ugyanis nem a szüleid fognak helyetted dolgozni a szakmádban 40+ évet. Ha meg orvosként ugyanilyen lekicsinylően vélekednek a többi egészségügyi szakmáról, s ezzel együtt az adott szakmában dolgozó emberekről is, akkor ássák el magukat jó mélyre. Ugyanolyan szükség van az egészségügyben a segédápolókra, szakápolókra, mentőtisztekre, dietetikusokra, gyógytornászokra, gyógymasszőrökre stb. mint az orvosokra, ha az egyik "láncszem" hiányzik, nem működik az egészségügy.
Ha egyszer arra adom a fejem, hogy gyereket vállaljak, az lesz a fontos számomra, hogy egy tisztességes, önmagát eltartani képes felnőttet neveljek belőle. Teljesen mindegy, hogy asztalosként, operaénekesként vagy virágkötőként keresi a kenyerét, az lesz a fontos számomra, hogy szeret a szakmájában dolgozni és boldog. Ha pedig a nyomdokaimba akar majd lépni, annak is örülni fogok. Kár, hogy a szüleidnek nem elég, hogy boldogulsz az életben.
Ezen most jót nevettem így este. Ha mindenki diplomás lenne és senki sem tanulna ki szakmákat, egyszerűen összeomlana a társadalom, hiszen nem lenne, aki elvégezné a - szerintük - "alja" munkákat. Gondolom szüleid is járnak fodrászhoz, autószerelőhöz, és ha temetésre kell menni, a virágkötőnél vesznek csokrot meg koszorút, nem a saját kis kezükkel készítik el... Mindenki máshoz ért, és mindenki máshogyan járul hozzá a társadalom, a civilizáció fenntartásához. Egyszerűen szánalmas ez a gondolkodásmód.
Itt jön ki az, hogy hiába van valakinek diplomája, hiába nagy a tudása az adott területen, ha amúgy, általánosságban véve - már bocsánat, hogy ezt kell mondanom, de - ostoba, mint a föld. Szomorú, hogy ilyen emberek gyógyíthatnak, hiszen hogy tud egy orvos eredményesen kezelni egy beteget, ha közben lenézi, szarba se veszi? Lehet, hogy a szüleid félre tudják tenni ezt az attitűdöt a szakmai életben, de akkor is elkeserítő, hogy így vélekednek azokról, akiknek nincs diplomája, ami tulajdonképpen nem garancia arra, hogy az adott ember "intelligens".
Sok orvos azt hiszi, hogy ő vitte valamire, ő a valaki, aki kevesebbre vitte, az rosszabb nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!