Szerintetek kudarcot vallottam?
A szüleim orvosok, de én nem bírom a vért, és gyógymasszőr lettem.
Szeretem a munkámat, egy kórházban dolgozom, de főleg apukámtól sokszor megkapom, hogy kudarcot vallottam.
Szerintetek?
Najó, ez most felhúzott. Mármint nem te, hanem a szüleid. Miért akarják, hogy olyat csinálj amit kimondottan utálnál? Ez miért jó nekik? Ráadásként ha nem oylat dolgozol amit utálnál, hanem amit szeretsz, akkor kudarcot vallottál. Zseniális. Lepontozhattok, hogy ilyen agresszív vagyok, de ez szerintem egy kimondottan negatív hozzáállás. Arról meg nem is beszélve, hogy ha valaki nem diplomás az kevesebbet ér? Tudoják ők, hogy milyen nehéz diplomát szerezni? Főleg ha az ember szegéyn rétegből jön? Meg ha valakinek nincs diplomája, az nem jelenti azt, hogy valaki buta is...
https://www.youtube.com/watch?v=sDWFytA6t74&ab_channel=FuckY..
Az orvosok jelentős része meg lelkileg és mentálisan nem bírja a munkát, és csomóan alkoholisták/drogfüggők lesznek (hallottam sajnos jópár ilyenről). Jobb esetben "csak" seggfejjé válnak a kiégéstől. És akkor még a remegő kezű idegsebészekről nem is beszéltünk, akiknek lehet, hogy 45 évesen ott kell hagyniuk az addigi pályájukat, pedig olyan is van. Ennyi erővel orvos se legyél...
Majd ha elkezdenek fájni az ízületeid, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy hogyan tovább. De lehet, hogy ez csak 65 éves korodra fog megtörténni, és előtte lesz 40 tök szuper éved egy olyan munkával, amit szeretsz.
A szüleid (legalábbis apád) hozzáállása viszont minden kommented alapján egyre undorítóbb. Neked viszont marhára nem kéne vele foglalkoznod, mert szerintem ha objektív szemmel visszaolvasod, amiket írtál, akkor látod, hogy értelmes, empatikus ember nem mond olyanokat, mint apád, főleg nem a saját gyerekének.
Orvos vagyok én is, és az a véleményem, hogy apád egy igazi sznob barom. Sajnos tele a szakma ilyenekkel akik ugyan egész életükben a halállal néznek farkasszemet, mégis fogalmuk sincs arról mi a fontos az életben.
Ha szereted azt amit csinálsz, és boldog vagy az életedben, akkor nem vallottál kudarcot.
Én egyébként a másfél milliós nettó fizum mellett látom értelmetlennek az életem, mert semmi nincs benne ami igazán számítana. Szeretet, társ, család, csak magány van. Amíg a te életed nem ilyen, addig nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!