Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Visszamennétek valakihez...

Visszamennétek valakihez "segítségért", ha egyszer már kudarcot vallottatok nála?

Figyelt kérdés

Jártam egy szakkörre, de nem úgy történtek a dolgok ahogy kellett volna.

Aki tartotta, nevezzük mondjuk tanárnak, de igazából csak oktató féle mindent megtett, hogy segítsen nekem. Én viszont nem erőlködhettem annyira mert csak nem jött össze, az én hibám. Nem voltam túl beszédes, se segítőkész se túl barátságos. Egyébként barátok között is igen csendes vagyok, de idegen környezetben pláne. A lényeg, hogy nem voltam túl együttműködő. Nem dolgoztam a szakkörökön. Zavart a többiek jelenléte, a tanáré is, de hülye voltam és nem mondtam el a problémát. Úgy voltam vele, hogy egyedül nem vagyok képes megtanulni azt amit. Segítségre van szükségem, de ha zavar mások jelenléte akkor nem igazán van esély különórákra. Most szeretnék hozzá visszamenni, megbeszélni a dolgokat és újra nekikezdeni, hátha most sikerül. Viszont nincs hozzá merszem. A családom sem támogat mert előzőleg is tulajdonképen kidobott pénz volt, de ha én akarom fizetni azt nem engedik. Nem tudom mit kéne mondjak a "tanárnak" és a szüleimnek. Szükségem van a segítségére, de félek attól, hogyan sülnek majd el a dolgok és mit gondol a történtek után. Szerintetek keressem fel? Mit mondjak neki?

2013. okt. 5. 11:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Szükség van egy nagy adag elhatározásra és bátorságra. Ha tényleg komoly a szándékod, akkor semmi sem téríthet el tőle. Indulj úgy neki, hogy egyszerűen ne legyen benne a kudarc lehetősége.

Először a szüleiddel beszélj, mondd el nekik, hogy a múltkori óta sokat változtál, és most sokkal eltökéltebb vagy. Győzd meg őket, hogy ez most nem lesz kidobott pénz, mert meg fogsz vele birkózni.

A tanárnak mondd meg, hogy sajnálod, hogy a múltkor nem voltál együttműködőbb, de szeretnél ezen változtatni, mert már látod, hogy hibáztál. Ugyanígy biztosítsd arról, hogy most nem fogod feladni és mindent meg fogsz tenni. Köszönd meg neki a múltkori segítséget is, és kérd meg, hogy ezúttal is támogasson, mert szükséged van rá.

Vágj bele!

2013. okt. 5. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!