A nők miért mondják azt hogy feléjük több az elvárás?
Jogos.
Röviden:
Szerintem nem az elvárások magasabbak, hanem hátrányból indulnak. Éppen ezért számukra több energiabefektetés ugyanoda eljutni.
Mondok eg ypéldát.
Van egy barátom, jogot tanul. Az egyetem tele van sznobokkal, márkás cuccok meg minden, nagoyn sokan fizetős szakon vannak, de nem kottyan meg nekik, gazdagok, a jogi kar egy státuszjelző. Ez a tanárokra is igaz, elvárják a státusznak megfelelő viselkedést, stb.
Namármost.. a barátom egy 156 centis szőke lány. Állami szakon van, azaz az eszével jutott be, nem a pénzével, ennek ellenére kapja a beszólásokat és a tanárok is érzékeltetik, hogy hát pöttöm szösziként a kutya sem fogja komolyan venni.
Amúgy az a durva, hogy a Dr Szöszi c film egy az egyben ez a sztori XD De na:D
Szóval van egy maszkulin környezet ahol számára rohadt nehéz az érvényesülés egyszerűen azért, mert pici, cuki, szőke lány. És milyen eg ypici cuki szöszi ha felpaprikázza magát és mérges? Hát még cukibb:D
Szóval a maszkulin közegekben egyértelműen nehezebb a dolguk. Nem magasabb az elvárás, hanem többet kell teljesíteni gyanazért a szintért. Mintha az egyik úszó szembeárral úszna.
Az is tény, hogy a háztartás vezetése még ma is női meló. Persze, vannak férfiak akik be tudnak segíteni, sőt, van ahol kimondottan jól nyomják, de azért sok férfi még a mai napig úgy áll hozzá, hogy hát ő ehhez nem ért. Meg ő dolgozik, a nő majd vezesse. Csakhogy a nők is dolgoznak, szóval ez nem kifogás. Ahogy az sem, hogy a férfi ehhez nem ért, hisz lássuk be, a háztartás vezetése nem rocket-science, csak csinálni kell, az meg szar.
Külső.
Milyen az igényes külsejű férfi?
Farmernadrág, ing, karbantartott arcszőrzet és nem árt, ha félévente lemegy fodrászhoz is. De az se gáz, ha anyád v az asszony lenyírja és annyi.
Pattanások? Hát ez van, hormonok meg ilyenek, ez velejáró dolog.
Testszőr? Mitakarsz, hát ettől férfi a férfi!
Pocakos? Hát nem szép, de megesik.
És nőknél?
A millió féle ruha egy dolog, azt hiszem a férfiak javarésze nem ragaszkodik a nagy női ruhatárhoz, bár ha eg ynő annyiféle ruhát hordana, mint egy férfi, elég igénytelennek lenne bélyegezve.
Pattanások? sminkeljen.
Testszőr? vágja le! Sőt, ez olyna mértékig, hogy amúgy manapság sok férfi csak és kizárólag a kopasz puncira esküszik, miközben a hüvely körüli szőrzet a fertőzések elleni védelmet is hivatott bitosítani, konkrétan könnyebben kap el fertőzést, ha nincs szőr. De azért csak vágja le, hisz férfinak úgy tetszik, jobb nyalni.
Lábszőr pffff nyilván borotva
Érted? És akkor még csak ott tartunk, hogy "nézzél ki szépen". Mennyit kell tenni a férfinak ehhez? és mennyit a nőnek? Jóval több dologra kell figyelniük ahhoz, hogy elérjék a "jól nézel ki" szintet.
Én rendre megkapom, hogy "jó a hajad". És tudod mit cisnáltam vele? Megfésültem reggel:D Lányoknál ez esélytelen.
PERSZE ez nem azt jelenti, hogy az élet minden területén több az elvárás vagy árral szemben kell menniük.
Ökölszabályként annyit mondhatunk:
-maszkulin környezetben árral szemben úsznk
-párkapcsolati elvárások terén, főleg a párkapcsolat elején, több elvárásnak kell megfelelniük. (ez esetlegesen fordulhat a párkapcsolat közepette)
Nehezebb a női lét mint a férfi lét? Én ezt nem tudom, még csak az egyiket próbáltam.
Hű, kérdező, de szánalmas és gyenge magyarázkodás.
Feltettél egy kérdést, és én csak arra válaszoltam ÁLTALÁNOSSÁGBAN!!!
Te meg kiröhögtél. Ez is mutatja, mint már írtam is, az értelmi és érzelmi intelligenciádat. Mind a kettő egy nagy nulla.
Hány meg hány ezer kérdés volt már itt pl., hogy ti, pasik panaszkodtatok, hogy jaj meghízott a párom, vagy szülés után nem fogyott vissza, nem kívánom szexuálisan, hogyan mondjam meg, hogy fogyjon le?
A menstruációs és szülési fájdalmakról meg fingotok sincs, de ugye biológiailag az is a nőket terheli alapból!
A legtöbb férfi a mai napig nem főz, nem takarít otthon. Gyereknevelés? Hát, szerintem még mindig többet van a nő a gyerekkel.
Bocsi, nekem nem "kínyszenvedés" az élet. A kérdés válaszolásakor nem magamból indultam ki, hanem általánosságban válaszoltam. Sajnálom, hogy erre magadtól nem jöttél rá, ebből is látszik az értelmi visszamaradottságod.
Gondolom, ezt a válaszomat is le fogod pontozni, csak mert "nem értettem vele egyet".
Gondolom nincs párod (vajon miért?! - költői kérdés) és itt akarod kiélni a frusztrációdat.
Vannak olyan pozik, ahol a nők vannak előnyben, pl. próbálj meg férfiként ovóbácsi lenni, egyből pedofilnak néznek, de pszichológusiknál is sokkal több a nő
A házi munka a nő dolga hozzáállás nevelésen múlik szerintem, de manapság az emberek azt várják, hogy majd az iskola felneveli a gyereket így az elmarad. Vagy pl. nagyi mindig a lány unokát kéri meg ilyesmikre mert ahhoz van szokva (régen még erősebben megvoltak a női/férfi szerepek)
Egyébként, ha csinálni kell valami szerelést, vagy ilyesmit a ház körül, azt tipikusan a pasi szokta csinálni.
Azért érezhetik inkább a nők, hogy nagyobbak feléjük az elvárások, mert az egyetértő (agreeable) vonás nagyobb a nőkben, mint a férfiakban, azaz jobban meg akarnak felelni az elvárásoknak. Míg a pasik könnyebben letojják ezeket.
A maszkulin környezetben való elhelyezkedéshez pedig: egy nem magabiztos pasi ugyanúgy ki lesz ott nevetve. Ráadásul én nem maszkulinnak nevezném a jogászképzőt, hanem fölényeskedő sznoboknak. A maszkulin az más.
A smink pedig. Folyton azt hallom, hogy a nők nem a pasik miatt sminkelnek, hanem maguk miatt. Innentől kezdve ez nem is lehet elvárás. A szőrtelenítés az egyetlen, ami elvárásként a férfiak részéről jön (pesze van olyan pasi, akinek smink kell, de van olyan, akinek szintén pöpecül kinyalt pasi kell). Nekem pasiként amúgy pont nem jön be a smink, mert úgy gondolom, hogy egy szint után annyira másít, hogy az már kb. füllentéssel ér fel, és nem hiszem, hogy ebben egyedül vagyok
"Ki az a "they", aki ezeket mondja?" - elég egyszerű, magyarul: ők. A kérdéshez kapcsolódva pedig a társadalom, ami elvárásokat támaszt nő és férfi felé egyaránt.
Az általam linkelt videó a nők felé támasztott elvárásokkal foglalkozik, és a kérdés is erről szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!