Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az emberekben van...

Szerintetek az emberekben van empátia a csúnya emberekkel szemben vagy nincs?

Figyelt kérdés
Vagy amolyan feláldozhatónak tartják őket?
2023. jan. 15. 20:03
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
83%
10# Ne túlozz kérlek:)
2023. jan. 15. 20:49
 12/50 anonim ***** válasza:
89%
Hát én úgy nézek ki mint a bányarém, annak is egy mutáns verziója, de azért nem mindenki tajparaszt velem. Szóval szerintem van empátia felém/felénk is.
2023. jan. 15. 20:55
 13/50 A kérdező kommentje:

10

Kedves 10-es. Igen pont ilyesmikre gondoltam. Én is hasonlókat tapasztaltam, mindig megtaláltak valamiért pedig tényleg a légynek sem tudtam volna ártani.

Szerintem egy csúnya emberbe mindenféle rossz tulajdonságot belelátnak (még ha csak jót is tesz), önmagukat felhergelik ellene és utalni kezdik őt, majd támadni is, ha meg a csúnya végső elkeseredettségében védekezni kezd akkor ugye igazolást is nyert a csúnya belső gyanúja.

Elég lehetetlen állapotnak tűnik, idővel megutálsz mindenkit, még a mosolygó hajléktalant is aki kér egy kis aprót és inkább nem adsz mert a gonosz emberek úgysem érdemlik meg a jóindulatod.

Én ezt tapasztaltam 30

Egynéhány évem alatt és ilyenné váltam. És az az érzésem, hogy a csúnya embereket nem veszik emberszámba, úgy veszik, hogy nincsenek is érzéseik és ki lehet őket röhögni, közösíteni meg bármit nagyjából. Megölni nem persze mert a törvény büntet de azon kívül bármit lehet.

14/50 anonim ***** válasza:
87%

#10 "Munkahelyre sem vesznek fel. Csúnya az arcom,kövér vagyok,csúnya a hajam,az öltözködésemmel is problémák vannak,a bőröm is szörnyű. "

Kevered a csúnyát és az igénytelent.

Az, hogy milyen az arcod arról nem tehetsz, de hogy milyen a hajad, öltözködésed, mennyire vagy kövér, arról igen.

Amúgy 11-nek igaza van: ne túlozz!

15/50 Kisdinnye22 válasza:
61%
Kezdjük ott..... Csúnya ember nincs. Nem egyforma az ízlésünk. Szóval innentől nincs miről beszélnünk. Kösz,csá,pá.
2023. jan. 15. 20:57
 16/50 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, amiről te írsz úgy hívják, hogy sajnáltatás és ráadásul nem is igaz, ezek csak a te fejedben léteznek.

Én 32 éves vagyok, megfordulok különböző társaságokban (nyilván korombeliekkel), én soha senkit nem hallottam még a társaságomból olyat mondani, hogy leszóljon egy idegen embert, hogy hogyan néz ki, vagy hogy öltözködik, vagy akármi.

Itt inkább arról van szó, hogy bárki rád pillant, vagy nevetést hallasz, meggyőződésed hogy rólad beszélnek meg rajtad röhögnek.

Ezért írtam korábban, ez egy túltolt dolog. Azt elhiszem, hogy tinédzser korban mutogatnak az emberre meg leszólják a másikat, mert hát a gyerekkor meg a tinédzser kor az sajnos kegyetlen tud lenni, de felnőtt 30+-os emberek nem röhögnek meg tárgyalnak ki nem szép embereket. Én ezt 100%-ig ki merem jelenteni.

2023. jan. 15. 21:02
 17/50 anonim ***** válasza:
74%

Nagy a baj, ha ilyet kérdezel...

Természetesen van. Le kellene szokni erről az "a csúnya emberek lehúzhatják magukat" féle felfogásról.

2023. jan. 15. 21:03
 18/50 A kérdező kommentje:

1

“ Erre szerinted ki fogja azt mondani, hogy "igen!! semmi empátiám nincs a rondák felé, vállalom!" :D”

Mondjuk ez valóban problémás, itt is folyamat tagadnak. Közben meg megy az utálkozás, kibeszélés egymás közt.

Pedig jó lenne a nyitottság, lehet az emberek magukba néznének végre, felismernék mennyire felszínesek és ösztön által vezéreltek. Az önismeret nem rossz sosem.

2023. jan. 15. 21:04
 19/50 anonim ***** válasza:
83%

18

Mondtam, hogy a fejedben vannak a problémák :D

2023. jan. 15. 21:04
 20/50 anonim ***** válasza:
84%
Tehát eddig ahány állásinterjún voltál, mindenhol azt mondták, "nem vesszük fel, mert ronda".
2023. jan. 15. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!