Apró figyelmességek, önzetlen jó tettek a mindennapokban idegenektől? Sztorikra, történetekre lennék kíváncsi.
Kezdem én:
- Egyszer elhagytam egy ezrest a boltba befelé menet, és egy gyönyörű szép lány utánam futott a boltba, mosolyogva visszaadta (sosem felejtem el❤️).
- Munkahelyen (2x is 😅) elhagytam a bankkártyámat, munkatárs visszadta.
- Elhagytam a buszon a telefonom, valaki leadta a buszsofőrnek, a sofőr a névjegyek között kikereste anyám nevét és felhívott, hogy mikor jön legközelebb és menjünk ki érte.
Apróságok, de szerintem az ilyenek ebben a gyűlölködő világban nagyon fel tudja dobni az ember napját, hogy azért "van még jó ebben a világban, amiért érdemes élni" :)
Sajnos 1 sem jut eszembe ami velem tortent volna :(
Viszont en:
Setaltunk baratnommel Este a Rakoczin (ez Mar vagy 15 eve volt) es elottunk egy ember elhagyta a penztarcajat.
Tobb 500 euros figyelt ki belole. Mi utanna futottunk es odaadtuk.
Egyszer egy felig reszeg idiota bantalmazott egy bolt elott kikotott kutyust gondolkodas nelkul rohantam es leorditottam mire Szerencsere masok is jottek.
Megirtam a tesom Bachelor szakdolgozatat egyetemre :-D
Pénz kiesés miatt már nekem is szóltak, de az nem maradt meg hogy ki és hol, de az igen, hogy el is tehette volna ha olyan, mert nem forgalmas hely volt
Megesett amikor beálltam egy kapualjba megvárni míg alabbhagy az eső de alig volt fedett a hely, erre jött egy gáláns férfi kinyitotta nekem a lépcsőház ajtaját, hogy nyugodtan menjek bentebb és el is ment(éreztetve azt, hogy nem kikezdeni akart velem, hanem valóban csak segíteni:))
Vagy amikor senkinek nem jut eszébe a névnapom, de felköszönt egyetlen ember.
Vagy anyáknál(kollégák) egyik nőnek nehezen jött össze a baba, sok kálvária, szomorú, de a bnője(másik kollega)meg terhes lett és az irigység, frusztrációk helyett, hogy neki nem jön, mégis teljesen meghatódott és együtt örült a másikkal.
Vagy amkkor baj ér, vagy bármi, ahogy a barátok mellém állnak és úgy segítenek, hogy nem is hittem volna.(de ezek nem az utca embere random mindennapokban)
Utca embere még pl amikor egy építőmunkás füttyögés beszólások helyett egy nagyon szép szerelmes számot kezdett nekem énekelni, mindenféle alpári gúny nélkül, "valódit".
Amikor egyetlen srác úgy vette az elutasítást hogy méltósággal tisztességgel es nem kezdett el szidni és fröcsögni.(a többi nem ilyen)
Vagy amikor a főnök egyenrangúként kezel(habár ez nem megható, de olyasmi)mintha társa lennék csapatban és nem egy hülye alkalmazottja csak akinek dirigál, és pedig nő(nem hátsó szándékkal egy férfi, de férfi is van ilyen hátsószándékmentesen is.)
Vagy amikor úgy teszek pl a lépcsőházban hogy semmi bajom nincs, átlagfejem van, mégis észreveszik többen is hogy valami nem okés és kerdezik mi van velem(amit ténymeg csak azok látnak meg a pókerfejem mögött olyankor akikben valóban van törödési érzék)
Vagy amikor teljesen személyre szabott bókot kapok olyan dologra amit megint csak az vesz észre aki minden apró részletet is figyel rajtam es senki más, tehát irtó ritka bókok az alig észrevehető dolgaimra.
Vagy amikor egy srác odarohant hozzám hogy ne értsem félre, tenyleg merő jóindulat csak, de a fenekem egy hatalmas bogár van, lesöpri. És tényleg valami b.zi nagy szarvasbogár féle volt!!
Vagy amikor metrónál szerencsétlenkedtem egy üdítő kupakjával(gyárilag félre lett rá nyomtatva), magátol odajott hozzám egy férfi, hogy rossz nézni is amit csinálok, kinyitja nekem. Kinyitottta. És szintén elment:)
Szerintem ritka és jó hogy végre pozitív dolgok is megjelennek a gyk-n, a pozizív fókuszálás :)
(2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!