Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A tudatos gyermektelenség...

A tudatos gyermektelenség leginkább az értelmiségi emberekre jellemző?

Figyelt kérdés

Ez igazából csak egy néhány évtizede kezdett terjedni, gyermektelen házaspárok mindig voltak, de ott nem tudatosan, hanem jellemzően valamilyen egészségügyi probléma miatt nem vállaltak gyereket.

Ma a nyugati fogyasztói kultúrában ez egyre gyakoribb jelenség és az okai nyilván sokrétűek, de valahogy én azt látom mintha leginkább csak diplomás emberek lennének érintettek.

Amúgy olvastam erről statisztikákat és állítólag Magyarországon a nők 2, a férfiak 4 százaléka tudatosan gyermektelen, Budapesten viszont a nők 12, a férfiak meg 15 százaléka az. Ezek nem tudom mennyire megbízható adatok, de tény, hogy sokkal többen maradnak végül gyermektelenek, mind ahányan szeretnének és az is érdekes, hogy nőknél jellemzően a diplomások, férfiaknál meg az alacsonyabb végzettségűek.

2023. jan. 8. 14:41
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

30-as: Igen, ez volt a régi valóság. Ezt kellene a nosztalgiázóknak elolvasni. Ebben 3 olyan dolog is van, ami ma már nemcsak hogy nem elfogadott, de nagyrészt bűncselekmény is.

1.: 14 éves lány és valószínűleg felnőtt férfi. Nálunk még nem bcs., de ahol magasabb a beleegyezési korhatár, ott mehetne a nagyapád a börtönbe, de nálunk is manapság már nemes egyszerűséggel pedofil a neve az ilyeneknek (kivéve, ha nem csak egy-két évvel idősebb). Manapság amúgy is csak 16 felett lehet házasodni.

2.:Kényszerházasság: bűncselekmény.

3.:Veréssel kitaposni a diplomát: súlyos gyermekbántalmazás. Ma egy pofonért is büntetőeljárás jár, ha bizonyított. De a közvélemény nagy része is elítéli a gyerekverést.

Jobb ma élni, ma is sok a gond,de valamivel emberibb szokások vannak.

2023. szept. 1. 12:57
 32/33 anonim ***** válasza:
Javítás: kivéve, ha csak egy-két évvel idősebb.
2023. szept. 1. 12:59
 33/33 anonim ***** válasza:

11 évvel volt idősebb.

Nagyim nem gondolt nosztalgiával a "régen minden jobb volt" időkre.

Nagyon örült a változásoknak, a lehetőségeknek.

A szüleimtől még én is sokszor kaptam, emlékszem, h még a kádban hajmosás közben is az orosz ragozást kellett gyakorolnom, és a hibáknál akkorát kaptam a fejemre, hogy lerepült róla a hab a csempére.

Lassan 50 leszek, de minden nyelvvel hadilábon állok, hiába teltek el úgy évek, hogy szorgalmasan a tanulással keltem-feküdtem.

Ellenben a reálok (matematika, szervetlen kémia, geometria, stb.) ragadtak rám, elég volt figyelni az órákon.

Mai eszemmel hideglelést kapok a mostani szülők egy részétől is, akik agyongyakoroltatják a gyerekeiket a kitűnő bizonyítványért.

2023. szept. 1. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!