Miért van ma ekkora kultusza nők körében a gyermektelenségnek, ha láthatóan nem képesek szembenézni a korral?
Szerintem ez a két dolog szorosan összefügg.
A 30-as kor egy nő léetében vízválasztó: tudják, hogy egyre kevésbé van már esélyük a gyerekre, tény, hogy a test sajnos ekkor már rég túl van az "aranykoron". Ekkor kezdődik a kényszeres életkor-csekkolgatás, önnyugtatás a gyerekvállalással kapcsolatban, hogy ez meg az a színésznő még 52 évesen is szült... Hát akkor biztos van még 15 évem megtalálni az igazit.
A férfiak persze már egy 30, főleg 35 feletti nőre egyre kevésbé kíváncsiak, persze sok gyönyörű nő akad köztük, de családalapítás egyre kevésbé jöhet szóba.
A nők ezen a ponton csalódottságukban/ félelmükben két csoportra oszlanak: az értelmesebbje megnyugszik, és kissé lejjebb rakva a mércét talál magának egy "átlagos" férfit, akivel tényleg boldogok tudnak lenni.
A másik, kevésbé értelmes része szintén lejjebb rakja a mércét, de mivel még mindig azt hiszi, hogy neki a főnyeremény járna, szerencsétlen párját folyamatosan mikroagressziókkal kínozza, így bortékolható a rossz minőségű párkapcsolat majd pár éven belül a válás. Ugyanezen nők másik része pedig feministává válik, és az örök ön- és férfigyűlölő magányt "választva" a hátralevő életét egy macskával éli le.
Elnézést a sarkításért, de körülbelül így látom.
A kérdés az alábbi posztról jutott eszembe:
Én régen a falramásztam a gyerekvállalás gondolatától, most elvagyok vele. De akkor legalább kettőt, egyet nevelni sokkal nagyobb szívás.
Ja, és ami nagyon sok férfinak nem tetszik: szeretném ha az én nevemet vinné a gyerek.
Hagyjátok rá, ez már megint a nőgyűlölő szardarab.
Itt egy másik kérdése:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1160..
Eléggé egysíkúan láod a világot.
Nem kell senkinek lejjebb meg fejjebb adnia, egészen egyszerűen változtak az életutakról szőtt elképzelések az elmúlt 10-20 évben.
30-40 között még bőven vállalhat egy nő gyereket, inkább a mennyiség a kérdés, 1-nél többet nyílván nem igazán, legalábbis 40hez közel, a kora 30asokból azért több is kicsúszik, és hidd el ezzel tisztaban vannak, ők ezt a döntést hozták, bízd rájuk, nem kell nekik a te segítséged, hogy mit mérlegeljenek ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!