Miért van ma ekkora kultusza nők körében a gyermektelenségnek, ha láthatóan nem képesek szembenézni a korral?
Szerintem ez a két dolog szorosan összefügg.
A 30-as kor egy nő léetében vízválasztó: tudják, hogy egyre kevésbé van már esélyük a gyerekre, tény, hogy a test sajnos ekkor már rég túl van az "aranykoron". Ekkor kezdődik a kényszeres életkor-csekkolgatás, önnyugtatás a gyerekvállalással kapcsolatban, hogy ez meg az a színésznő még 52 évesen is szült... Hát akkor biztos van még 15 évem megtalálni az igazit.
A férfiak persze már egy 30, főleg 35 feletti nőre egyre kevésbé kíváncsiak, persze sok gyönyörű nő akad köztük, de családalapítás egyre kevésbé jöhet szóba.
A nők ezen a ponton csalódottságukban/ félelmükben két csoportra oszlanak: az értelmesebbje megnyugszik, és kissé lejjebb rakva a mércét talál magának egy "átlagos" férfit, akivel tényleg boldogok tudnak lenni.
A másik, kevésbé értelmes része szintén lejjebb rakja a mércét, de mivel még mindig azt hiszi, hogy neki a főnyeremény járna, szerencsétlen párját folyamatosan mikroagressziókkal kínozza, így bortékolható a rossz minőségű párkapcsolat majd pár éven belül a válás. Ugyanezen nők másik része pedig feministává válik, és az örök ön- és férfigyűlölő magányt "választva" a hátralevő életét egy macskával éli le.
Elnézést a sarkításért, de körülbelül így látom.
A kérdés az alábbi posztról jutott eszembe:
Nem a melegmozgalmak vagy a feminizmus jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az elnyomás.
Kérdező, mást se szeretnél, mint elnyomni a nőket. Ugyanazt csinálod, mint a szélső liberális horda, csak mást nyomnál el és más okból.
A végeredmény ugyanaz lenne.
Egy szűk kör uralkodna a társadalmon, telibeazarva az emberek alapvető jogait és az önrendelkezést.
Te éppen a "szélsőliberális horda" sablonjait nyomod, amikor elnyomásról beszélsz. Mondd ki nyugodtan: a patriarchátus, konkrétan fehér, heteró, keresztény férfi a bűnös mindenért. Ezt a csoportok elleni uszítást legutóbb a nácik gyakorolták, különösen a fanatizálható, alacsony értelmi szintű rétegen (ahova magad is tartozol) nem kell ecsetelnem, milyen eredménnyel.
De az emberiség nem tanul, most éppen a liberalizmus jegyében zajlik ugyanez. Amikor a világ egyik felső 5%-ba tartozó államban élsz és azon vágod be az áldozatpózt, hogy el kell otthon mosogatni, az az azt jelzi, hogy halvány lila fogalmad nincs arról, hogy mik az életben a valódi problémák.
A kísérletre visszatérve, Calhoun "gyönyörűeknek" hívta ezeket a példányokat: csak magukkal foglalkoztak, fényesre tisztították a bundájukat, de nem szaporodtak, nem kommunikáltak más egerekkel. Ők feleltethetőek meg a mai nőknek, konzumidióta fogyasztók, akik a boldogságot nem a családtól és felelősségvállalástól, hanem a kozmetikusuktól remélik.
Továbbra sincs válasz a nőket mélyen tisztelő fütyitől, aki rájött, hogy nem lesznek utódai, mert a csúnya nők tudnák csak kihordani a vízfejű kölykeit.
Erőlködj még kicsit. Pitizz.
Nem olvastam végig a válaszokat, úgy válaszolok.
X ideje volt egy kérdés, ami arról szólt, hogy miért esnek teherbe, miért olyan nagy dicsőség, hogy az ismerősei fél év vagy x hónapon után teherbe esnek, majd meg is esküdnek a párjával.
Jöttek bőven a válaszok, hogy a pénz…..
Leírtam a történetünk a férjemmel, aminek semmi köze nem volt a válaszokhoz, majd téma voltam, lemocskolták a fiunkat is.
Ha majd béranyát fogadnak fel, hogy lehessen gyerekük a mostani párjuktól, akkor lehet megbánják.
Nem azt mondom, hogy mindenkivel, akivel szerelembe esünk kössünk házasságot, szüljünk neki gyereket….
De ha biztosnak érzed ezt x évesen, x kapcsolat után, x idő után, akkor miért ne tehetnéd?
Persze akkor, ha a partnered is támaszod ebben.
Egyrészt férfi vagyok, sokat nem problémázok a mosogatáson.
Másrészt az értő olvasás egy jó képesség, fejleszd.
A szélső liberális ideológiát ugyanúgy nem szenvedhetem, mint a te valóban patriarchális gondolkodásodat.
Egyáltalán nem vagyok a szélsőségek híve. A mindenki számára szabad önrendelkezésnek annál inkább. De ezt egy incelnek hiába magyarázom.
24: ne aggódj, nem veled van a baj.
Akinek ég a háza az kiabál, és ez kettőnkön kívül itt jelenleg mindenkiről elmondható.
1. Nem tekintem magam 33 évesen öregnek. Ha te igen, akkor kezeltesd magad.
2.) Nem a középkorban élünk, hogy egy nőnek kötelező legyen szülnie. Egyébként akkor sem akart mindenki gyereket, de ezt nem lehetett így felvállalni. Még anyám idejében sem.
3.) Jobb is ha nem szaporodik mindenki. Nemcsak a túlnépesedés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!