Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember miért érez...

Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?

Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?

2023. jan. 2. 21:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/444 anonim ***** válasza:
10%

A kulturált ember felismeri, hogy mi a gond azzal, hogy valamit kéretlenül tesz. :D

Leírtatok mindent, csak úgy néz ki csak output van input nincs, mert felfogni nem nagyon sikerül hol a gond, csak ugyanazt írogatjátok és nem esik le, hogy azokat pontozzák le akik kéretlenül tolják a nyelvtannácit és nem képesek észrevenni, hogy nem kérte rá őket senki.

2023. jan. 9. 16:04
 82/444 anonim ***** válasza:
86%
A kulturált ember tud helyesen írni és igényes munkát szeret csak olvasni, ezért megteszi azt, hogy segít a többi ember szamára olvashatóvá tenni a primitív módon odahányt szöveget.
2023. jan. 9. 16:08
 83/444 anonim ***** válasza:
5%

A kulturált ember azt is fel tudja mérni, hogy hol szükségtelen a ténykedése, és képes értelmezni a mások által írtakat.

Mert úgy néz ki azt sem sikerült felfogni, ha előtte több ember képes volt egy kérdésre válaszolni - tehát képest volt elolvasni - akkor nem több mint sima fontoskodás és offolás, ha meg annyira olvashatatlan ott a jelentés funkció, hogy a kérdés olvashatatlan és akkor a moderáció javítja vagy törli és jelzi, a kérdezőnek, hogy írja ki újra.

2023. jan. 9. 16:20
 84/444 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy én sem értem ezt az egész témát. Leírja itt mindenki, hogy az egy honorálandó dolog, ha kijavítják a helyesírási hibákat. Megtettem, és nem jön a köszönöm, csak a lepontozás. Akkor ez hogy is van? Nem alap igényesség?
2023. jan. 9. 16:27
 85/444 anonim ***** válasza:
5%

Nem itteni jelenség ez, de még tegnap este kicsit simán rákerestem a nyelvtannáci szóra, egész érdekes leírások vannak róluk. Az mondjuk alapvetően viszonylag egyöntetű volt, hogy sehol sem a pozitív fogadtatás a döntő velük szemben, de ettől független csinálják ugyanúgy tovább valamit szent küldetésnek gondolva ezt és magukat ettől többnek gondolva.

Végül is ez az igényesség rész is többször jött szembe, hogy elég gyenge alapon áll, mert alapvetően a fontossági sorrend határozza meg, hogy igényesnek kell lenni vagy épp praktikusnak, gyorsnak.

Komolyan, az ilyen nyelvtannácik ha beszabadulnának pár, főleg online játék chat részlegébe szerintem hamar harakiri lenne a vége. Aztán érdekes mód ott is megértik egymást az emberek, pedig ott minden van csak nem ékes helyesírás.

2023. jan. 9. 16:32
 86/444 anonim ***** válasza:
85%

#83.

A helyesírási hibákat ki kell javítani, tehát ez nem szükségtelen dolog. Ha még mindig nem értettétek meg, hogy ez miért van így, az már nem a mi hibánk.

A kérdés pedig nem csak erre az oldalra vonatkozott, ahol a moderátor ki tudja javítani az olvashatatlan írást, hanem minden más felületre is.

2023. jan. 9. 16:33
 87/444 anonim ***** válasza:
5%

Mi az, hogy kell? Megkért rá valaki? Alkalmazott vagy az oldalon akinek ez a feladata? Valaki fegyvert fog rád, hogy tedd meg?

Ha meg ellenállhatatlan késztetést érzel rá, és nem bírod ki, hogy ne tedd akkor mindenféle személyeskedés vagy támadás nélkül keress fel orvost mert lehet, hogy valamilyen szintű kényszerbetegséged van, ami súlyosbodhat.

2023. jan. 9. 16:37
 88/444 anonim ***** válasza:
85%

#87.

Le lett írva, hogy a hibákkal írt szöveg nehezen olvasható és bizonyos esetekben a rossz helyesírás akár a szöveg teljes jelentését is megváltoztathatja. Az elég gáz, ha szerinted ez nem probléma.

Ha te képtelen vagy elviselni, ha kijavítják a hibáidat, akkor lehet, hogy érdemes lenne pszichológushoz fordulnod, mert ez sajnos önértékelési gondokra utal.

2023. jan. 9. 16:43
 89/444 anonim ***** válasza:
5%

Az is le lett írva, hogy ha előtted már el tudták olvasni és képesek voltak válaszolni rá, az azt jelenti, hogy olvasható, értelmezhető. Ha meg olvashatatlan ott a lehetőséged, hogy jelentsd.

Na akkor közvetlen erre írj logikát, hogy lehet, hogy akkor mások el tudják olvasni?

Ha meg olvashatatlan miért nem jelented ahelyett, hogy beírod?

Zárójelben jegyzem meg, hogy itt nem az én hibám kijavításának elviseléséről van szó, a kérdés sem erre irányult, idézek: " Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést... "

2023. jan. 9. 16:49
 90/444 anonim ***** válasza:
4%

Vázolom:

Kérdés

Ti az almát vagy a körtét szeretitek lyobban?

1. Válasz: Én a körtét.

2. Válasz: Én is a körtét.

3. Válasz: Almát inkább.

4. Válasz: Jobban sima j, hogy nem vagy képes erre figyelni?

Kb ez játszódik le az esetek döntő részében aztán csodálkoznak a reakciókon.

2023. jan. 9. 16:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!