Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?
Látható itt is mi megy, aki le meri írni, hogy ennek a javítgatásnak nem itt van a helye, azt azonnal lepontozzák a földig, és képtelenek elfogadni ezt. Jönnek itt igényességgel stb, mikor erre is megvolt már normálisan válaszolva, hogy más közeg az internet és más mikor pl egy hivatalos levelet vagy hasonlót fogalmaz meg valaki. itt gyorsan, sokszor direkt rövidítve szokás írni, megesik a hiba.
De láthatóan itt összegyűlt pár ember aki csak azért is köti az ebet, hogy márpedig ki kell javítani, mert jajj igénytelenség, bár azt nem értem ha számára ez igénytelenség, akkor miért nem megy olyan oldalra, környezetbe ahol mindenki oly hibátlanul ír....
A gyakorlaton meg igazából semmi sem változtat, ezentúl is bevágják majd kéretlen a témától totál független, hogy ők kiszúrták a hibát és kényszert éreztek rá, hogy ezt jelezzék, aztán utána meg megy a lepkézés mikor beszólogatnak nekik meg lepontozzák az adott helyen.
Szóval totál felesleges ezen bármit tovább ragozni.
amit a 40-es ír az érthető, és még az adott ember javára is válik, HA nem csak gúnyolódnak és/vagy rosszindulatúan beszólnak.
"Látható itt is mi megy, aki le meri írni, hogy ennek a javítgatásnak nem itt van a helye, azt azonnal lepontozzák"
Na igen. Írtam 2 hozzászólást eddig (kb ugyanazt mint most), teljesen lepontoztak.
édes istenem, legalább mondjátok el szerintetek miért baj az, hogy nem értem miért kell 1-2 helyesírási/gépelési hiba miatt beszólni! Szerintetek talán teljesen rendben van az, ha 1 hiba miatt képesek leostobázni akár a kérdezőt?
(42. voltam)
#42!
Olvasd el a #27-et.
Az elgépelési hiba nem akkora gond, ha nem tömeges.
De a helyesírásra oda kell figyelni.
Különben ide jutunk, és nem is kell 500 év hozzá: [link]
Jelen esetben a vesszők és a pontok után kihagytad a szóközöket.
Ez sima hanyagság.
Tehát akkor ebből a pár mondatodból máris leszűrhetjük, hogy alapból jó a helyesírásod, de hajlamos vagy a hanyagságra.
Pedig gyakorlatilag még nem írtál semmit, de már kiderült rólad pár dolog.
#47 Nem az a válaszoló vagyok akivel csevegtél, de édes istenem, mennyire eszembe juttatta, hogy rühellem az ilyen kis fotelpszichológusokat...
Van még pár ilyen mélyenszántó bölcsességed és messzemenő megfigyelésed az emberi viselkedésről?
Pl "aki sokat posztol a közösségi médiára, arról leszűrhetjük hogy boldogtalan" vagy "aki szeret sminkelni, arról elmondható, hogy önbizalomhiányos", vagy "aki nem úgy szerkeszti a kétsoros fórumbejegyzését, mint valami beadandó esszét, az nyilvánvalóan hajlamos a hanyagságra".
Gyerünk, kérlek butíds le az emberi pszichét pár amcsi detektívdorozatból szedett felületes megfigyelésre...
(de lehetőleg kizárólag csak olyanokat mondj, amikkel te kerülsz morálisan mások fölé)
A fő gond ott van, hogy ezeknél kényszeres ez a dolog, nem bírják ki, hogy ne írják be, mert ugye olyan nehéz lenne simán továbblapozni, nem be kell írni, hogy utána másoknak legyen mibe belekötni... Utána meg még feljebb is áll nekik.
Ennyi erővel az utcán ha valaki nem helyesen mondd valamit, abba is kössenek már bele, meg persze legyenek felháborodva, ha utána esetleg nem az lesz a reakció amit vártak a kéretlen tanárnéniskedés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!